Akyazı belirsizliği sürüyor

 Trabzon’un en önemli projelerinden biri olan ve ihalesi 8 Nisan 2013 tarihinde yapılacak olan Akyazı Spor Kompleksi için 11 firmanın yer aldığı kısa listeye, dolguyu yapan ancak giremeyen Albayrak Turizm Seyahat ile Öztaş İnşaat Ortaklığı’nın 23 Mart gün

Akyazı belirsizliği sürüyor

 

Trabzon’un en önemli projelerinden biri olan ve ihalesi 8 Nisan 2013 tarihinde yapılacak olan Akyazı Spor Kompleksi için 11 firmanın yer aldığı kısa listeye, dolguyu yapan ancak giremeyen Albayrak Turizm Seyahat ile Öztaş İnşaat Ortaklığı’nın 23 Mart günü Kamu İhale Kurumu’na (KİK) müracaat ederek, yeterlilik başvurusunda bulunduğu iddia edildi. Ancak müracaatın ihale sürecini sekteye uğratmayacağı öğrenildi. TOKİ, Trabzon'da yapılacak Akyazı Spor Kompleksi'nin ihale sürecini başlatırken, bünyesinde 40 bin seyirci kapasiteli stadyumu da barındıran kompleksin ön yeterlik ihalesi,14 Şubat'ta yapılmıştı. Stadın teklif alma ihalesi ise 8 Nisan'da saat 14:40’da yapılacak. Bu oturumda, ön yeterlilik idari şartnamesinde belirtilen kriterlere göre kısa listeye giren firmalardan teklifler alınarak ihale sonuçlandırılacak.
 
TOKİ tarafından 14 Şubat’ta yapılan ön yeterlilik ihalesine 16 firma teklif vermiş, ancak daha sonra yasa çerçevesinde 11 firmanın yer aldığı kısa liste oluşturulmuştu. Bu kısa listede Akyazı’daki deniz dolgusunu yapan Albayrak Turizm Seyahat ile Öztaş İnşaat Ortaklığı yer almamıştı. Bu durumu kabullenmeyen Albayrak Turizm Seyahat ile Öztaş İnşaat Ortaklığı’nın 23 Mart 2013 tarihinde Kamu İhale Kurumu’na (KİK) müracaat ederek, 8 Nisan’da yapılacak olan teklif alma ihalesine dahil olmak istediği iddia edildi. Ancak bu müracaatın ihaleyi durdurma ya da erteleme gibi olumsuz bir tabloya neden olamayacağı kaydedildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel