AKUT Başkanı Trabzon'da konuştu

Arama Kurtarma Derneği (AKUT) Yönetim Kurulu Başkanı Nasuh Mahruki, Türkiye'nin de bilinçli yurttaşlarıyla afete dayanıklı bir ülke olması için üzerlerine düşeni yapmaya devam edeceklerini söyledi.  Mahruki, Trabzon Gazeteciler Cemiyeti'nde düzenlediği ba

AKUT Başkanı Trabzon'da konuştu

Arama Kurtarma Derneği (AKUT) Yönetim Kurulu Başkanı Nasuh Mahruki, Türkiye'nin de bilinçli yurttaşlarıyla afete dayanıklı bir ülke olması için üzerlerine düşeni yapmaya devam edeceklerini söyledi.

 

Mahruki, Trabzon Gazeteciler Cemiyeti'nde düzenlediği basın toplantısında, bir avuç dağcı öncülüğünde 1996 yılında kurulan AKUT'un, bugün 30'a yakın ekibi ve binin üzerindeki gönüllüsüyle Türkiye'ye hizmet ettiğini ifade etti.

 

Afetlerde arama ve kurtarma faaliyetlerinin yanı sıra bir taraftan sosyal sorumluluk projeleri yaptıklarını belirten Mahruki, "Afetler ve depremlere karşı toplum bilinçlendirme çalışmaları yürütüyoruz. Okullarda ve değişik yerlerde afetler ve depremler konusunda eğitimler veriyoruz." dedi.

 

AKUT'un Karadeniz'deki yapılanmasıyla ilgili bilgiler de veren Mahruki, bölgedeki ekiplerin 2007 yılından beri hizmet verdiklerini ifade etti. Şu ana kadar 4 yılda 100'ün üzerinde operasyona katıldıklarını ifade eden Mahruki, 75 insanın hayatının kurtarılmasına vesile olduklarını söyledi.

 

Mahruki, "Trabzon, Rize ve Giresun'daki ekiplerimizin imkanlarını geliştirmeyi hedefliyoruz. Yakın bölgelerde ekipler oluşturmak için projelerimiz var. Türkiye'nin de bir gün gelişmiş ülkeler gibi afetlere dayanıklı inşa edilmiş alt ve üst yapısıyla, bilinçli yurttaşlarıyla afete dayanıklı bir ülke olması için üzerimize düşeni yapmaya devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler