Akil insanlar Trabzon Valisi'ni ziyaret etti

Akil İnsanlar Karadeniz Komisyonu Üyeleri Trabzon’da               Akil insanlar Karadeniz Komisyonu Üyeleri Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık’ı makamında ziyaret ederek bir süre görüştüler. Görüşmede Vali Kızılcık, “Ülkemizin en önemli probleminin çözümü

Akil insanlar Trabzon Valisi'ni ziyaret etti

Akil İnsanlar Karadeniz Komisyonu Üyeleri Trabzon’da               

Akil insanlar Karadeniz Komisyonu Üyeleri Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık’ı makamında ziyaret ederek bir süre görüştüler. Görüşmede Vali Kızılcık, “Ülkemizin en önemli probleminin çözümünde sizler sivil inisiyatif olarak çok büyük bir sorumluk aldınız, çok büyük bir cesaret örneği gösterdiniz. Halkımızın barışın kardeşliğin huzurun daha da kavileştirilmesi hususunda çaba sarf ediyorsunuz. Bu husustaki düşüncelerinizi bu sürecin güzelliğini insanlarımızla paylaşmak için zamanınızı hiçbir menfaat beklemeden ayırıyorsunuz. Sizlere teşekkür ediyoruz” dedi.
               
Ziyaretleri ile ilgili bilgi veren Akil İnsanlar Karadeniz Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Yusuf Şevki Hakyemez, bugüne kadar Karadeniz Bölgesi'nde 11 ili dolaştıklarını belirterek "Türkiye’nin terör sorunundan kurtulması yönünde başlatılan atılan bir adım var. Bu çerçevede bizde bu çalışmaları sürdürüyoruz. Bu güne kadar 11 ili ziyaret ettik. Trabzon 12.ilimiz. Aynı zamanda memleketim olması hasebiyle ayrı bir yeri var. Bölgede ağırlığı olan bir il. Bugün gerçekleştireceğimiz çalışmalarda da Trabzon’un çok değişik görüşlerini ifade eden insanlarını davet ettik.
Onlarla birlikte bu süreci değerlendireceğiz. İnşallah Türkiye daha güçlü olma noktasında bu terör sorunundan kurtulur. Sorunlarımızı silahın olmadığı ortamda, siyaset alanında demokratik yollardan hareketle birlikte konuşuruz. Türkiye’nin pek çok sorunu var. Bu sorunların içersinde çözülemeyecek olanı yoktur. Öncelikle bu sorunları konuşmak gerekiyor. Bizler de illerde bunu sağlamaya çalışıyoruz. Hükümetin başlattığı süreci Karadenizliler, Trabzonlular nasıl değerlendiriyorlar, nasıl görüyorlar. Bu bizim için önemli. Bu yüzden Trabzon’da toplantı yapıyoruz” dedi.
               
Trabzon Valiliği'ni ziyaret eden heyette komisyon başkanı Prof. Dr. Yusuf Şevki Hakyemez'in yanı sıra üyelerden Fatma Benli, Yıldıray Oğur, Oral Çalışlar ve Vedat Bilgin yer aldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel