Akçadoğan sorunları anlattı

 Din Bir Sen Trabzon İl Başkanı Celalettin Akçadoğan Trabzon Gazeteciler Cemiyeti lokalinde Din görevlileri ve camiler haftası nedeniyle basın açıklaması yaptı. Din Bir Sen Trabzon il başkanı Celalettin Akçadoğan yaptığı açıklamada ‘’Din görevlileri ve ca

Akçadoğan sorunları anlattı

 Din Bir Sen Trabzon İl Başkanı Celalettin Akçadoğan Trabzon Gazeteciler Cemiyeti lokalinde Din görevlileri ve camiler haftası nedeniyle basın açıklaması yaptı.

 

Din Bir Sen Trabzon il başkanı Celalettin Akçadoğan yaptığı açıklamada ‘’Din görevlileri ve camiler haftası boyunca din görevlilerin soruları maalesef gündeme gelmiyor’’ dedi.

Akçadoğan sözlerini şöyle sürdürdü  ‘’Meslektaşlarımız için bu hafta: resmi prosedürlerin düzenleme haftası olmamalıdır. Nasıl ki 24 Kasım öğretmenler gününde okullardan ziyade öğretmenlerimize gereken maddi manevi destek çıkılıyorsa meslektaşlarımıza da bu minvalde destek ve yardım yapılmalı. Soru ve sorunları çözülmelidir .Ne yazık ki bugün din görevlilerimiz birçok konuda sıkıntı çekmektedirler.

Soruyorum:neden imam kardeşlerimize din görevlileri haftası münasebetiyle (öğretmenlerde olduğu gibi) eğitim harcırahı veya ikramiye verilmiyor,tayinleri ,hala şaibeye açık mülakat usulü ile yapılıyor,mülakatta hala Danıştay’ın belirlediği belirlediği usuller neden uygulanmıyor.

Öğretmenlerde olduğu gibi puanlama sistemine neden geçilmiyor.Meslektaşlarımız neden hala cami derneklerinin  tahakkümü altına sokuluyor.Cami temizliklerini hani belediyeler yapacaktı .Yoksa camiler sadece ramazanda mı kirleniyor.Yine meslektaşlarımız için kürsü dokunulmazlığı ,Hac ve Umre görevlendirmelerinde Türkiye sınırlaması getirilmesini istiyoruz, yetkililere sormak istiyorum :Camilerden para toplanmasını Din görevlilerinden ne zaman alacaksınız.Bu ve buna benzer birçok soru ve sorunlar var’’dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler