Akçaabat'taki olaya 6 yıl verildi!

Trabzon 1. Ağır Ceza Mahkemesi sanıklardan İbrahim T. ve Turhan A. için beraat kararı verirken, tutuksuz sanık Hamdi T. için öldürmeye teşebbüs suçundan müebbet hapis cezası istedi. Ancak sanığın durumu, ilişkileri yargılama sürecindeki davranışları dikka

Akçaabat'taki olaya 6 yıl verildi!

Trabzon 1. Ağır Ceza Mahkemesi sanıklardan İbrahim T. ve Turhan A. için beraat kararı verirken, tutuksuz sanık Hamdi T. için öldürmeye teşebbüs suçundan müebbet hapis cezası istedi. Ancak sanığın durumu, ilişkileri yargılama sürecindeki davranışları dikkate alarak cezayı 6 yıl 8 aya indirdi.

Akçaabat’ta 2008 yılında meydana gelen olayda iki grup arasındaki tartışmada 2 kişi silahla yaralanmıştı. Yaralama olayına karışan 3 sanığın bugün görülen duruşması karara bağlandı.

Akçaabat’ın Söğütlü beldesinde 2008 yılında iki grup arasında alacak verecek yüzünden çıkan tartışmada 2 kişi vurulmuş olayla ilgili 3 kişide yakalanmıştı. Yakalanan şahıslar hakkında Trabzon 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde "Kasten adam öldürmeye teşebbüs" suçundan dava açılmıştı. Dün görülen davanın karar duruşmasında tutuksuz sanıklar Hamdi T, İbrahim T. ve Turhan A. hazır bulundu. Mahkemenin söz vermesi üzerine son savunmalarını yapan sınıklar yaşadıkları olay sonrasında pişmanlık içersinde olduklarını belirterek beraatlarını istediler.

Mahkeme heyeti ifadelerin dinlenmesinin ardından sanıklardan İbrahim T. ve Turhan A. için beraat kararı verdi. Mahkeme heyet tutuksuz sanık Hamdi T., için mağdur sanık U.M.’ye ilk olarak "Öldürmeye teşebbüs" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ile cezalandırdı. Bu cezasını daha sonra sanığın geçmişi, sosyal ilişkileri, fiilden sonraki ve yargılama sürecindeki davranışları, cezanın failin geleceği üzerindeki olası etkileri nazara alınarak cezasında indirim yapılarak 6 yıl 8 ay ağır hapis cezası ile cezalandırılmasına karar verdi. Mahkeme heyeti sanık Hamdi T. için ayrıca yasak silah taşımak suçundan 6 bin 660 TL idari para cezasına çarptırdı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel