Akçaabat'ta kentsel dönüşüm isteği

Akçaabat Belediyesi, kentsel dönüşüm çalışmalarından yararlanabilmek amacıyla hazırladığı iki projeyi Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na sundu.   Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen,yaptığı açıklamada, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın sel yatakları ve

Akçaabat'ta kentsel dönüşüm isteği

Akçaabat Belediyesi, kentsel dönüşüm çalışmalarından yararlanabilmek amacıyla hazırladığı iki projeyi Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na sundu.   

Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen,yaptığı açıklamada, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın sel yatakları ve deprem riski yüksek olan bölgelere öncelik verdiğini, bu nedenle projelerinin Bakanlık için öncelikli proje olmadığını belirterek, ''İmkan bulursak bu alanları yenilemek istiyoruz. Bu projeler bizim için şu an bir ön projedir'' dedi. 
   
Akçaabat'ın sıkıntısının çarpık yapılaşma olduğunu ifade eden Türkmen, ''Denize paralel daracık sokaklarda yer alan, park ve bahçelerden yoksun yüksek binalar bugün gelinen noktada insanların ihtiyaçlarını karşılayacak durumda değil.
 
Biz de kentsel dönüşümde neler yapabiliriz diye düşündük ve öncelikli alan olarak Dürbinar Mahallesi'ni seçtik. İki alternatifli çalışma oldu. Birinde bu bölgeyi yenileyerek ticari alanlar ve sosyal alanlar olarak projelendirdik. İkincisinde ise toparlayarak daha geniş alanlarda daha yüksek konutlar ve altında ticari alanlar olan binalar olarak projelendirdik. Bu projelerimizi Bakanlığa sunduk'' dedi. 
     
Türkmen, Karadeniz Teknik Üniversitesi Akçaabat Yerleşkesi'nden Kireçhane Deresi'ne kadar olan 145 bin metrekarelik alan için yapılan ve 280 parseli kapsayan projenin bir ön proje olduğunu kaydederek, ''Bakanlığa sunulan ilk projede sosyal donatıların yanı sıra bin 200 kişilik tiyatro salonu, bin kişilik kütüphane, 5 bin 100 daire ve 3 bin 250 metrekarelik çarşı ile 16 bin metrekarelik kapalı otopark tasarlandı. İkinci projede ise 4 bin 900 daire, 3 bin 250 metrekarelik çarşı ve 5 bin metrekarelik kapalı otoparkın yanı sıra bir okul binası ve şehir parkının yanı sıra çeşitli sosyal donatılar planda yer alıyor'' diye konuştu. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel