Akçaabat'ta festival var

 Akçaabat Belediyesin'ce düzenlenen ve bölgemizin en büyük festivallerinden birisi olan uluslar arası kimliğe sahip, Akçaabat Müzik ve Halkoyunları Festivali’nin bu yıl 22. si düzenlenecek.13 – 16 Temmuz tarihleri arasında düzenlenecek olan festival hazır

Akçaabat'ta festival var

 

Akçaabat Belediyesin'ce düzenlenen ve bölgemizin en büyük festivallerinden birisi olan uluslar arası kimliğe sahip, Akçaabat Müzik ve Halkoyunları Festivali’nin bu yıl 22. si düzenlenecek.

13 – 16 Temmuz tarihleri arasında düzenlenecek olan festival hazırlıklarının büyük bir bölümü tamamlandı. Festivale yurtdışından ; Azerbaycan, Yakutistan, İran, Bulgaristan, Rusya Federasyonu- İnguşetya, Çuvaşistan ile yurtiçinden Ankara, İstanbul, Arhavi yörelerine ait halkoyunları grupları, Akçaabat Folklor Derneği ve yöresel gruplar ile yakın ilçe, belde ve köylerdeki halkoyunları grupları katılacaklar.

Festival kapsamında voleybol turnuvası, sokak basketbolu, resim, fotoğraf ve karikatür sergileri ile çocuklara yönelik resim yarışması, yelken gösterileri ve yöresel stant etkinlikleri yer alacak.

13 Temmuz Cuma günü başlayacak olan festival; yurtiçi ve yurtdışından şehrimize gelen halkoyunları grupları, yöresel gruplar ve halkın katılımı gerçekleştirilen kortej yürüyüşü ve yayla göçü ile start alıp, sahildeki kemençe, davul-zurna eşliğindeki büyük horon halkası ile devam edecek.

 Akçaabat Belediyesince bu yıl düzenlenecek olan 22. Uluslar arası Akçaabat Müzik ve Halkoyunları Festivali’ne katılacak sanatçı ve gruplar da belli oldu.

 

Festivale katılacak olan sanatçılar; Betül DEMİR, Ersan ÖZCAN ve Grup KARMATE’ nin yanı sıra Yahya ALTUN, Ahmet AKYÜZ, İsmail CUMUR, Mehmet YILMAZ, Ragıp ALTUNTAŞ ve Akçaabatlı sanatçıların da yer aldığı Türk Müziği Grubu’dur.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler