Akçaabat'ta ceza isyanı çıktı!

Akçaabat Minibüs Durağı’nda bir araya gelen minibüsçüler bu durumdan dolayı muzdarip olduklarını savunarak, “Zaten yakıt fiyatları tavan yapmış durumda, üstümüze gelmelerinin amaçları nedir?” diyerek, tepkilerini dile getirdiler.Minibüsçüler adına konuşan

Akçaabat'ta ceza isyanı çıktı!

Akçaabat Minibüs Durağı’nda bir araya gelen minibüsçüler bu durumdan dolayı muzdarip olduklarını savunarak, “Zaten yakıt fiyatları tavan yapmış durumda, üstümüze gelmelerinin amaçları nedir?” diyerek, tepkilerini dile getirdiler.

Minibüsçüler adına konuşan 20 yıllık minibüs şoförü Bekir Kodalak mağdur olduklarını öne sürerek, “İçinde bulunduğumuz ülke şartlarında ve yakıt fiyatlarının bu derece yüksek olduğu bir dönemde, biz de evimizi geçindirmek için zararına çalışıyoruz. Son zamanlarda Trabzon’da trafik polislerinin bize karşı bir yüklenmeleri var. Bütün arkadaşlarımız aynı süre zarfı içerisinde ceza yedi. Bize bekleme yapmayın diyorlar, biz minibüsçüyüz. Biz yolcuyu almak için beklemek zorundayız, biz yolcuyu almasak, o yolcu Akçaabat’a neyle gelecek? Bunun dışında dolmuş şoförünün normal araç gibi hızlı gitme şansı elbette yok. Bizler sabah 05.00’ten akşam 22.00’ye kadar çalışıyoruz, mağdur durumdayız” açıklamasında bulundu.

Kodalak, daha önce farklı konularla ilgili kendilerinin şikâyetine kulak asılmadığını iddia ederken, bir kişinin internet üzerinden şikayetiyle birlikte suçlu duruma düştüklerini öne sürdü. Kodalak sözlerini şöyle sürdürdü:

“Biz Akçaabat’ta, yolcu indirme ve bindirmeyi hep yolun üzerinde yapıyoruz. Çünkü sağ tarafa hep arabalar park etmiş durumda. Defalarca şikâyet etmemize rağmen, hiçbir çözüm bulunamadı. Bizi biri internet üzerinden şikâyet etti, yine biz suçlu olduk. Faroz’da kahvehanelerin önlerinde cepler var. Numune Hastanesi yolcularını hep orada indiririz. Mahalle sakinleri o cepleri otopark olarak kullanıyor. Trafik polisi oradan geçiyor, bu araçlara ceza falan yazmıyor. 30 saniye duruyoruz, bize hemen ceza veriyorlar. Bu cezalar yazılırken; dolmuşçuya ayrı, normal araçlara ayrı mı yazılıyor? Biz burada TOKİ’ye çalışan hatsız araçları defalarca şikâyet ettik, bir şey olmadı. Hep bizim üstümüze geliniyor.”

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel