Akçaabat'ta Baz istasyonu tepkisi

Trabzon'un Akçaabat ilçesinin Yaylacık mahallesinde kurulmasına başlanan baz istasyonuna tepki gösteren mahalle sakinleri ve çevre esnafı düzenledikleri eylemle seslerini duyurmaya çalıştı.Akçaabat Caddesi Fatih Stadyumu mevkiindeki bir binanın çatısına k

Akçaabat'ta Baz istasyonu tepkisi

Trabzon'un Akçaabat ilçesinin Yaylacık mahallesinde kurulmasına başlanan baz istasyonuna tepki gösteren mahalle sakinleri ve çevre esnafı düzenledikleri eylemle seslerini duyurmaya çalıştı.

Akçaabat Caddesi Fatih Stadyumu mevkiindeki bir binanın çatısına kurulacak baz istasyonuna tepki gösteren mahalle sakinleri ve çevre esnafı bu durumu protesto etmek için biraraya geldi. Eylemde yerini alan çocuklar taşıdıkları dövizlerle tepkisini göstererek, baz istasyonunu istemediklerini belirttiler. Mahalle sakinleri adına konuşan İsmail Bulut, "1 hafta öncesinde bu işe başladılar. Benim evim oraya bitişik durumda, kimseye sorulmadan bu iş yapıldı. Ben zaten hastalıklı bir insanım, tedavi görüyorum. Niye bir daha stres altında yaşayayım ki? Niye gidip dağa kurmuyorlar bunları?" diyerek tepkisini dile getirdi.

650 imza toplayan mahalle halkı, topladıkları imzaları Kaymakamlık kanalıyla Çevre Sağlık İl Müdürlüğü’ne gönderdiklerini söylediler. Mahalle içerisinde yer alan baz istasyonlarının kaldırılmasına ilişkin Yargıtay kararını hatırlatan mahalle sakinleri, “2007/14402 nolu esas 2008/13542 nolu karar ile onanmış iken GSM firmaları hangi cesaretle baz istasyonlarını mahalle aralarında binaların çatılarına kurmaya devam ediyor? Bunların arkalarındaki gücü kınıyor, kanunsuzluk hakkına suç duyurumuzu kamuoyuna duyuruyor ve ilgili mercilerin konuyu ele alarak, gerekli işlemleri yapmalarını bekliyoruz" şeklinde konuştular.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler