Akçaabatlı muhtarlardan Vali Öz'e ziayret

    Akçaabat’a bağlı köy ve mahalle muhtarları Vali Öz’e Hayırlı Olsun Ziyaretinde bulundu.    Akçaabat Muhtarlar Derneği Başkanı Eyüp Gedikli ve yönetim kurulu üyeleri ile ilçeye bağlı bazı mahalle ve köy muhtarları Trabzon Valisi Abdil Celil Öz’e hayırl

Akçaabatlı muhtarlardan Vali Öz'e ziayret

    Akçaabat’a bağlı köy ve mahalle muhtarları Vali Öz’e Hayırlı Olsun Ziyaretinde bulundu.

    Akçaabat Muhtarlar Derneği Başkanı Eyüp Gedikli ve yönetim kurulu üyeleri ile ilçeye bağlı bazı mahalle ve köy muhtarları Trabzon Valisi Abdil Celil Öz’e hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

    Akçaabat’a bağlı köy ve mahallelerin sorunlarının konuşulduğu toplantıda bir değerlendirme yapan Vali Öz, “Muhtarlarımızın mali ve sosyal haklarıyla ilgili önemli düzenlemeler yapıldı. Bütçesiyle, çalışma ortamıyla müstakil çalışmalar yapabilen vatandaşlarımızın ortak ihtiyaçlarını takip eden, sıkıntılarına çare arayan statüdeydi ama yeni büyükşehir yapılanmasıyla beraber artık hepsi mahalle muhtarı statüsüne dönüyor. Bundan önce olduğu gibi bundan sonra da devletimizin size verdiği görevleri mahalle statüsüyle devam ettireceksiniz. Önümüzde yeni bir süreç var. Belediyelerimiz imar ve altyapı ihtiyaçlarını karşılamaya devam edecek.

HİZMETLERİN YÜRÜTÜLMESİ KONUSUNDA İŞBİRLİĞİ YAPACAĞIZ

    Devletimizin, Kamu kurumlarımızın ve yerel yönetimlerin hizmetlerini yürütme konusunda iş birliği yapacağız. Eğitim, sağlık, spor, kültür, turizm ve devletimizin diğer alanlardaki hizmetlerin yürütülmesi ile ilgili var olan çalışmalarımız ortak bir şekilde yürütülecek. Bu yatırım ve hizmetlerin bölgedeki sahibi, sesi sizlersiniz. Vatandaşla devlet arasındaki köprü görevini sizler yürüteceksiniz.

    İlçelerimize yönelik gezi programları yapıyoruz. İlçelerimizdeki sağlık, spor, kültür gibi alanlarda yürütülen hizmet ve yatırımları görüp değerlendiriyoruz. Güzel hizmetleri hep birlikte yürüteceğiz.

    Trabzon’un çok iyi bir turizm potansiyelinin olduğuna değinen Vali Öz, “Trabzon’da turizm önemli bir sektör oldu. Yılda 3 milyonu aşkın turist bölgemize geliyor. Tarihi Ortahisar Mahallesi ve Akçaabat ilçemizde bulunan Orta Mahalle yerli ve yabancı turistlerin her zaman ilgisini çekmiştir. Gelen turistlerin burada konaklamaları çok önemli. Ancak turistlerin ilgisini çekecek yeni açılımlara ihtiyaç var. Bunun çalışmasını hep birlikte yürüteceğiz” diye konuştu.

YAYLALARIMIZA YAZIK ETMEYİN

    Yaylalardaki yapılaşmaya da değinen Vali Öz, “Yaylalardaki yapılaşmadan kaynaklanan görüntü hiç de iyi değil.  Kontrolsüz ve vahşi bir yapılaşma var. Bu kontrolsüz yapılaşmanın dönüşümü bir gün mutlaka yapılacak. Şimdiden vatandaşlarımızı uyarıyorum. Vahşi yapılaşmaya girmeyin ve yaylalara yazık etmeyin. Babadan, dededen kalma yapılarla yaylacılık sürdürülebilir” dedi.

     Akçaabat ilçesinin eğitim altyapısının güçlendirilmesi için gayret gösterildiğini ifade eden Vali Öz, kamu hizmetlerinin daha etkin yürütülmesi için gerekli ortamların oluşturulacağını söyledi.  

dsc_2017.jpg

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel