Akçaabatlı işsize gazete tuzağı

Haber61 – Haber Servis – Trabzon’un Akçaabat İlçesinde yaşayan işsiz adam gazete ilanında gördüğü “işçi aranıyor” duyurusuna başvurunca dolandırıldı. Edinilen bilgiye göre; 36 yaşındaki B.Y, ilçenin Dürbınar mahallesinde bulunan çay ocağında otururken ulu

Akçaabatlı işsize gazete tuzağı

Haber61 – Haber Servis – Trabzon’un Akçaabat İlçesinde yaşayan işsiz adam gazete ilanında gördüğü “işçi aranıyor” duyurusuna başvurunca dolandırıldı. Edinilen bilgiye göre; 36 yaşındaki B.Y, ilçenin Dürbınar mahallesinde bulunan çay ocağında otururken ulusal bir gazetenin seri ilan sayfasında gördüğü “işçi aranıyor” duyurusu dikkatini çekti.  İlandaki telefon numarasını arayan B.Y, işe talip olduğunu söyledi.

İŞ HAYALİ HÜSRANLA BİTTİ 

Telefonun uçundaki şahıs B.Y’ye işin yurt dışında olduğunu ifade ederek pasaport işlemleri için başvuru yapması gerektiğini belirtti. Eğer şirket üzerinden pasaport çıkarırsa daha hızlı olacağını söyleyerek kendisinden masrafları karşılamak için para istedi. B.Y, kendisine söylenen hesaba 910 TL yatırdı. Kendisinden sadece para isteyen şahıs bir daha kendisine dönmeyince B.Y, şüphelendi.

POLİSTEN YARDIM İSTEDİ

Seri ilandaki telefon numarasını tekrar arayan B.Y, bir türlü kimseye ulaşamadı. Defalarca arasa da bir daha telefonu açan olmadı. Bu durum üzerine Akçaabat İlçe Emniyet Müdürlüğüne giden B.Y, kendisini dolandıran kişi ve şirketten şikâyetçi oldu. İfadesinde B.Y, iş bulmak için caba sarf ettiğini hesabında son bulunan parayı da pasaport çıkarmak için yolladığı dolandırıcılara kaptırdığını ifade ederek şikayetçi oldu. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel