Akçaabat'a endoskopi bölümü

Trabzon'un Akçaabat ilçesindeki Haçkalı Baba Devlet Hastanesi'nde endoskopi bölümü hizmet vermeye başladı.Genel Cerrahi Uzmanı Dr. Zekai Serhan Derici, Aa muhabirine yaptığı açıklamada, alınan son teknoloji endoskopi cihazı sayesinde mide ve bağırsak hast

Akçaabat'a endoskopi bölümü

Trabzon'un Akçaabat ilçesindeki Haçkalı Baba Devlet Hastanesi'nde endoskopi bölümü hizmet vermeye başladı.

Genel Cerrahi Uzmanı Dr. Zekai Serhan Derici, Aa muhabirine yaptığı açıklamada, alınan son teknoloji endoskopi cihazı sayesinde mide ve bağırsak hastalıklarının erken teşhis edilebileceğini söyledi.

Derici, iki hafta önce başladıkları endoskopi işleminde yaklaşık 50 hastanın muayenesini gerçekleştirdiklerini belirterek, "Bu muayenelerde bir hastamızın mide kanseri olduğunu teşhis ettik. Hastanın tedavisini de yine hastanemizde gerçekleştirdik" dedi.

Endoskopinin, halk arasında mideye hortum atmak şeklinde bilinen ve genellikle korkulan bir işlem olarak görüldüğünü ifade eden Derici, "Endoskopi, mide ve bağırsakların ağızdan sokulan kamera ile incelenmesi ve gerektiğinde örnek parçalar alınmasıdır. Endoskopi işlemini anestezi uzmanı yardımıyla hastalarımızı uyutarak gerçekleştiriyoruz. Bu nedenle hiçbir Ağrı ve acı duyulmamaktadır. Yaklaşık 10 dakika süren işlem sonrasında hastalar tekrar normal hayatlarına dönebiliyor" diye konuştu.

Akçaabat Haçkalı Baba Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Hasan Rıza Aydın ise, eksikliği hissedilen Endoskopi Bölümünün hizmete girmesiyle ilçe dışına hasta sevkinin azalacağını, mide ve bağırsak kanserine erken teşhis koyma imkanı ve tedavilerinin artık Akçaabat'ta yapılabileceğini kaydetti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel