Akçaabat OSB'nin elektrik ihalesi yapıldı

2014 yılında Akçaabat OSB (Şinik) Müteşebbis Heyet Başkanı ve Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, Elektrik Nakil Hattı ihalesinin yapıldığını söyledi.Bir milyon 530 bin TL keşif bedelle ihaleye çıkan Elektrik Nakil Hattı yüzde 2

Akçaabat OSB'nin elektrik ihalesi yapıldı

2014 yılında Akçaabat OSB (Şinik) Müteşebbis Heyet Başkanı ve Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, Elektrik Nakil Hattı ihalesinin yapıldığını söyledi.

Bir milyon 530 bin TL keşif bedelle ihaleye çıkan Elektrik Nakil Hattı yüzde 25.85 tenzilat ile 1 milyon 134 bin Tl'ye Işın Elektromekanik Tesisleri Şirketinde kaldı. Firma sahibi Özcan Erdoğan ile sözleşmeyi imzalayan TTSO ve Akçaabat OSB Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, Elektrik Nakil Hattı'nın yıl sonuna kadar tamamlanacağını belirtti.

Başkan Hacısalihoğlu, " Bugün imzalamış olduğumuz bu sözleşmede Işın Elektromekanik Firmasına teşekkür ediyoruz. Umuyoruz ki en kısa zamanda yatırımlarını tamamlarlar. Kendisine hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” dedi.

Hacısalihoğlu Akçaabat (şinik) OSB'nin altyapı başlıklarından birinin de Enerji Nakil Hatları olduğunu belirterek son olarak bununda ihalesinin gerçekleşmiş olduğunu vurguladı. Buna bağlı olarak hızlı bir şekilde devam eden diğer altyapı ihaleleri de devam ederek 2014'ün ortalarına doğru tamamlanacağını düşündüklerini kaydetti. Bu arada ihtiyacımız olan yol ile ilgili olarak gerekli kamulaştırma ve proje çalışmalarının hızlı bir şekilde devam ettiğini ifade etti.

Hacısalihoğlu, "Yolun da tamamlanmasına müteakip Akçaabat (Şinik) OSB'de parseller yatırımcıları verilmeye başlanacak.İlginç olan şudur, şu anda Akçaabat OSB'de sunacağımız 48 parsele karşılık 150 yatırımcımız bulunmaktadır. Bu da bize şunu gösteriyor. Vakfıkebir OSB'nin de 2014 yatırım programına alınması ile bitirilmesi gerekmektedir. Yatırımcılara sunulmasına ihtiyacı vardır. “dedi.

Vakfıkebir OSB'nin yatırım programına alınması için gerekli çalışmaları başlattıklarını vurgulayan Hacısalihoğlu, Kalkınma Bakanlığı, Sanayi Teknoloji Bakanlığı ve Başbakanlıkla irtibata geçerek gerekli yazışmaların yapıldığına işaret etti.

Bölgede ticaretin yanında sanayinin de hızlı bir şekilde geliştiğini söyleyebileceklerini kaydeden Hacısalihoğlu yeni hedeflerinin yeni organize sanayi bölgeleri olduğunu sözlerine ekledi. Buna bağlı olarak yatırım adaları oluşturmak ve sanayinin gelişmesini sağlamak olduğuna dikkat çekti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel