'AK Parti kadın Milletvekili artacak'

AK Parti Olağan İlçe Başkanları Toplantısı İl binasında İl Başkanı Dr. Adnan Günnar başkanlığında gerçekleştirildi. AK Parti Trabzon İl Başkanı Dr. Adnan Günnar toplantı öncesinde 12 Haziran 2011 tarihinde yapılacak olan 24.Dönem Milletvekili Genel Seçiml

'AK Parti kadın Milletvekili artacak'

AK Parti Olağan İlçe Başkanları Toplantısı İl binasında İl Başkanı Dr. Adnan Günnar başkanlığında gerçekleştirildi. AK Parti Trabzon İl Başkanı Dr. Adnan Günnar toplantı öncesinde 12 Haziran 2011 tarihinde yapılacak olan 24.Dönem Milletvekili Genel Seçimlerinde AK partiden aday adaylığı için müracaatta bulunmak isteyen adaylara ilişkin açıklamalarda bulundu. Seçime tam anlamıyla en hazır partinin AK Parti olduğunu ifade eden Günnar “Bu durum Türkiye genelinde olduğu gibi Trabzon’da da böyledir. Önümüzde bir aday adaylığı süreci var. Bununla ilgili olarak dün Ankara’da genel merkezimizde bir toplantı gerçekleştirdik. Bu seçimde AK Partinin daha önce başlattığı kadınlara öncelik ve kadın adayların sayısının fazla olması arzusunu Sayın Başbakanımız yine gündeme getirmiştir. Bu nedenle bu dönemde de inanıyorum ki yine en fazla kadın aday gösterecek parti bizim partimiz olacaktır” dedi.

 

AK Parti MKYK kararına istinaden yerel yönetimlerde görev almış ve seçilerek iş başına gelmiş Belediye başkanları, İl genel meclis üyeleri, belediye meclis üyelerinin bu seçimde milletvekilliği aday adaylığı için müracaatlarının uygun görülmediğini ifade eden Adnan Günnar şunları söyledi:

“Bu kararın ardından şayet müracaat edilirse bu değerlendirme dışında tutulabilir. Yerel de seçimler olalı 1,5 yıl oldu. Çalışmalar devam ediyor. Bu manada yapılacak daha çok hizmetler var. Mesele sadece milletvekili olmak değil aynı zamanda teşkilatlarda görev almak, belediyecilikte görev alarak halkımıza en güzel hizmetleri güzel bir şekilde gerçekleştirmektir. Bu amaç doğrultusunda da buradaki kuruluşlarımızın sekteye uğramaması için yerel yönetimlerden seçilmiş olan arkadaşlarımız bu dönem milletvekilliği için aday adaylığına müracaat etmemeleri takdir buyrulmuştur.”

Milletvekili adaylarının belirlenmesinde izlenecek yol haritası ile ilgili bilgilerde veren Günnar “Bu süreçte en önemli mesellerden bir tanesi de illerdeki teşkilat temayülleridir. 19 -20 Mart tarihlerinde temayüller Türkiye genelinde aday adayları için yapılacaktır. Ancak temayül tek başına bir kriter olmamakla birlikte önemli bir kriterdir. Partimiz parti içi demokrasiyi hayata geçirmiş kamuoyu anketleri, teşkilat mensuplarımızın temayüldeki görüşleri, kurulacak olan komisyonların değerlendirmeleri, yerel, bölgesel ve ulusal dengeler değerlendirilerek aday adayları masaya yatırılarak adaylar tespit edilecektir. Bu süreçte temayül sonuçları aynı gün temayülün yapıldığı salonda sandıkları açılarak kamuoyuna ve teşkilatlarımıza sonuçları açıklanacaktır” diye konuştu.

 

SEÇİM TAKVİMİ

AK Parti seçim takvimi hakkında da bilgiler veren İl Başkanı Dr. Adnan Günnar “7 -14 Mart tarihleri arasında AK Parti’ye aday adaylığı için başvurulabilecek. 14 Mart saat 17.00 kadar müracaatlar alınacak. Daha sonra 19 – 20 Mart tarihlerinde temayül yoklamaları gerçekleştirecek. 25–31 Mart’ta da milletvekili aday adaylarımız genel merkezimiz de mülakata tabi tutulacaklar. Burada alt komisyonlarının yapacağı değerlendirmeler sonucunda 1- 10 Nisan tarihleri arasında üst komisyon tarafından karara bağlanarak milletvekili adaylarımız belirlenecektir. Aday adayı olacak tüm vatandaşlarımızı şimdiden tebrik ediyor kendilerine çalışmalarında başarılar diliyoruz” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel