Ak Parti İlçe başkanı açıklama yaptı

AK Parti Trabzon Merkez İlçe Başkanı Temel Altunbaş, Trabzon'un Büyükşehir olmasıyla ilgili kamuoyunda yapılan yorumların birçoğunun doğru olmadığını belirtti. Altunbaş, Trabzon'un Büyükşehir Belediyesi olması için çabaladıklarını ve mutlu sona vardıkları

Ak Parti İlçe başkanı açıklama yaptı

AK Parti Trabzon Merkez İlçe Başkanı Temel Altunbaş, Trabzon'un Büyükşehir olmasıyla ilgili kamuoyunda yapılan yorumların birçoğunun doğru olmadığını belirtti. 

Altunbaş, Trabzon'un Büyükşehir Belediyesi olması için çabaladıklarını ve mutlu sona vardıklarını belirterek, "Muhalefet temsilcileri Büyükşehir ile ilgili yaptıkları açıklamada bu durumu sulandırmaktadırlar.
 
Trabzon artık kendi kabuğuna sığmaz hale geldi. Trabzon’un de yıllardan beri süren bir hayali vardı. 1987 den beri sivil toplum kuruluşlarında ve çeşitli toplumsal görevlerde aktif olarak yer alan birisi olarak o günlerden beri Trabzon’un Büyükşehir hayalini her yerde dillendirdik. O günden bugüne kadar da, tüm milletvekillerimiz ve partilerimiz, hiçbir siyasi parti ayırımı olmaksızın ortak bir taleple Büyükşehir için herkes çalıştı, ellerinden geleni gösterdi. Ama bugüne kadar amaca ulaşamadık.
 
Bugün ulaştık mı? Evet. Ulaşılmasına rağmen özellikle Trabzon’da muhalefet parti il başkanlarının yaptıkları açıklamalar şık olmamıştır. Sırf siyaset yapalım veya birkaç kelime beyan verelim diye yapılan bu açıklamalar doğru olmamıştır. Büyükşehir külfet getiriyor. Vergiler yüzde yüz artıyor açıklamaları doğruyu açıklamalar değildir" dedi.
 
13 il ile birlikte ülke genelinde 19 şehri tüm il sınırları ile Büyükşehir statüsüne kavuşacağını kaydeden Altunbaş, "Büyükşehirle birlikte altyapı yatırımları birlikte yürütüleceğinden hizmetler bir bütünlük arz edecek. Mükerrerlik ortadan kalkacak. Böylece daha az masrafla daha büyük projeleri vatandaşların hizmetine sunulacak. Esnaflarımıza bir külfet bineceği ifade ediliyor. Bu katiyetle oranın belediye meclisleri yetkisi alanındadır.
 
Öyle bir yükte binmeyecek. Belde belediyeleri ilk yerel secimde kapanacak. Fakat buradaki personel dışarıda kalacak sözleri doğru değildir. Kapatılacak belde belediyelerinin personelleri mevcut belde binalarındaki teknik donanım ve personel muhafaza edilecek. Binaları, iş makineleri, hizmetleri harfiyen devam edecek" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler