Aile hekimlerinin nöbetlerine Henriqueli örnek!

Aile Hekimliğinde görev yapan doktorların başka hastanelerin acillerinde nöbet tutmasına karar verilmesinin ardından aile hekimlerinin isyanı sürüyor.Trabzon’daki aile hekimlerince de dile getirilen bu sorun “ Aile Hekimlerinin Hastanede nöbet tutmasına h

Aile hekimlerinin nöbetlerine Henriqueli örnek!

Aile Hekimliğinde görev yapan doktorların başka hastanelerin acillerinde nöbet tutmasına karar verilmesinin ardından aile hekimlerinin isyanı sürüyor.

Trabzon’daki aile hekimlerince de dile getirilen bu sorun “ Aile Hekimlerinin Hastanede nöbet tutmasına hayır” şeklinde kampanya ve protesto başlattılar.

Konuyla ilgili olarak Haber61’e konuşan Aile Hekimleri Derneği Başkanı  Dr. Ahmet Rıza Güner aile hekimlerinin acillerde nöbet tutmasının doğru olmadığını söyledi.  Dr.Güner  nedenlerini de şöyle açıkladı; 

“Acillerdeki hekim arkadaşların hastalara bakış açılarıyla bizim bakış açımız bir değil.  Onların bir baş ağrısına bakışıyla bizim baş ağrısına bakışımız farklı. Biz mesela baş ağrısında sinüzite yönlenirken onlar beyin kanamasına yönlenir. İkincisi bizler dahiliye polikliniğinde çalışmıyorsak bunun bir nedeni vardır. Ayrıca acildeki hekimler belli modüllerinden eğitim alırlar. Bunlar işin ayrı polemiğidir. Bakan bir ara eğitim amaçlı bunların yapıldığını söyledi. Ama başımızda bir doktor veya hoca yok. Yeşil alanlarda nöbet tutacaksınız dediler ilçelerde nöbet tutana arkadaşlarımız var ama yeşil alan yok. Ayrıca burada hekim arkadaşlarımızın çalışmasını hiçbir şekilde düşünmüyoruz. Bizim sigortalarımız devlet oralarda karşılamıyor. Yani o kadar çok neden anlatabilirim ki sabaha kadar sürer.” 

Dr. Güner bu duruma  Trabzonspor’un forveti  Henrique üzerinden örnek vererek şu ifadeleri kullandı; “ Bu nedir biliyor musunuz? Biz Trabzonluyuz Trabzonsporluyuz. Henrique’yi santrafora koyup sonra kaleye koyarsanız olmaz değil mi. Eğer futbolsa bu topla oynadığı için topu tutmasını az çok bilir. Ama bizim oralarda olmamız hem bizim hem halk açısından geri dönüşü olmayan sonuçlara neden olabilir. Bizim 8 saat fazla çalışmak gibi bir sorunumuz yok. Biz zaten çalışmalardan sonra toplantılara katılıyoruz. Eve gidiyoruz ders çalışıyoruz. Seminerler, başka şeyler oluyor. Bu Bakanın bir inadıdır ve gereksiz bir olaydır.”

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel