Ahşap'tan yapılan tekneler tarihe karışıyor

 Karadeniz'de bir zamanlar ahşaptan yapılan tekneler revaçta olurken, bugünlerde gelişen teknolojiyle birlikte yerini Saç'tan yapılanlara bırakıyor.  Özellikle Trabzon'un Sürmene ilçesinde yapılan tekneler sadece yurt içi değil, yurt dışından da büyük ilg

Ahşap'tan yapılan tekneler tarihe karışıyor

 

Karadeniz'de bir zamanlar ahşaptan yapılan tekneler revaçta olurken, bugünlerde gelişen teknolojiyle birlikte yerini Saç'tan yapılanlara bırakıyor. 
 
Özellikle Trabzon'un Sürmene ilçesinde yapılan tekneler sadece yurt içi değil, yurt dışından da büyük ilgili görüyor. 
 
Trabzon'da son günlerde ağaçtan tekne yapan usta sayısı oldukça azalırken, gençlerin de bu mesleği tercih etmediği gözleniyor.
 
Yaklaşık 20 yıl öncesine kadar sadece Faroz Limanı'nda onlarca tekne yapan usta bulunurken, bu ustaların bir çoğu ya hayatta değil, yada mesleğini bırakmak zorunda kaldı.
 
Tekne ustaları Saç'tan yapılan teknelerin tercih edilmesiyle neredeyse işsiz kaldıklarını belirtirlerken, ağaçtan yapılan teknelerin çok daha ekonomik olduğunu söylüyorlar.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel