Ağzı ile Kuş Tutuyor

 Anadolu'nun iç kesimlerinde yer alan kentlerden biri olan Kırşehir, Anadolu insanlarının canlılarla olan iletişimin güzelliğini gözler önüne serdi.Kırşehir'de ağzına koyduğu ekmeği serçeye yediren esnaf, "ağzı ile kuş tutmak" deyimini akıllara getirdi.İn

Ağzı ile Kuş Tutuyor

 

Anadolu'nun iç kesimlerinde yer alan kentlerden biri olan Kırşehir, Anadolu insanlarının canlılarla olan iletişimin güzelliğini gözler önüne serdi.

Kırşehir'de ağzına koyduğu ekmeği serçeye yediren esnaf, "ağzı ile kuş tutmak" deyimini akıllara getirdi.

İnsanların istediği zaman tüm canlılarla çok samimi iletişim kurabileceğini kanıtlayan Kırşehirli esnaf, yabani bir serçeyi ağzıyla besliyor.

Kırşehir'de ikamet eden Adnan Aydın isimli esnaf, dükkanının önünde yem bulmaya çalışırken kendisine yakınlık gösteren serçeyi beslemeye başladı.. Elinden yem yiyen kuşu daha sonra ağzında tuttuğu ekmekle besleyen esnaf, vatandaşların ilgi odağı oldu.

Ağzıyla minik serçeyi besleyen adam vatandaşların yoğun ilgisini çekince gazeteciler de Adnan Aydını görüntülemek için esnafı dükkanında ziyaret etti. Gazeteciler için beslediği serçeyi hiç bir kafes ya da ip kullanmadan serbest bırakan Adnan Aydın herkesi şaşırttı. Çünkü yabani hayvan statüsünd olan serçe adamdan kaçmıyor aksine etrafında uçuyordu.

Daha sonra ağzına attığı ekmeği çiğneyerek dudaklarının kenarına getiren Aydın kuşun dudaklarına gelmesini bekledi ve herkesin beklediği o olay gerçekleşti. Sahibinin dudaklarındaki ekmeği yemeye başlayan serçe herkesi şaşkına çevirdi.

 

 

agzi-ile-kus-tutmak-deyimi-.jpg

 

Objektiflere yansıyan görüntüler, "Ağzı ile kuş tutmak" deyimini akıllara getirdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel