Ağırlık merkezi Trabzon

İsrail Büyükelçiliğine atanan Gürcistan Trabzon Başkonsolosu Paata Kalandadze Trabzon Valisi Abdil Celil Öz’e veda ziyaretinde bulundu.Başkonsolosun Trabzon’da görev yaptığı süre içersinde Türkiye-Gürcistan ilişkilerinin gelişmesi konusunda çok üstün gayr

Ağırlık merkezi Trabzon

İsrail Büyükelçiliğine atanan Gürcistan Trabzon Başkonsolosu Paata Kalandadze Trabzon Valisi Abdil Celil Öz’e veda ziyaretinde bulundu.

Başkonsolosun Trabzon’da görev yaptığı süre içersinde Türkiye-Gürcistan ilişkilerinin gelişmesi konusunda çok üstün gayretleri olduğunu belirten Vali Öz, “İki ülke arasındaki ilişkiler tarihi derinliğe dayanıyor. Ortak kültür ve ortak geleneklerle birbiriyle yaşayan iki topluluğuz. İlişkiler acısından zaman zaman kesintiler olsa da bu ilişkiler son dönemlerde yapılan çalışmalarla ileri düzeye yükseldi. Başta cumhurbaşkanımız olmak üzere hükümet yetkilileriyle çok güzel diyaloglar kuruldu. İki ülke arasındaki bu diyaloglar; hem devlet ve halklar arasında bağların gelişmesine, hem de ticaret ve turizm ilişkileri konularına çok büyük katkı sağladı" dedi.

Sochi’nin kapanmasından sonra Gürcistan üzerinden Türk ihracatçılarına ve ticaret erbabına önemli kolaylıklar sağlandığına dikkati çeken Vali, “Sarp Sınır Kapısı’nın iyileştirilmesiyle beraber bu süreç daha da kolaylaşacaktır. Bütün bu süreçlerin gelişmesinde hükümetlerin yanında yerel yöneticilerin de büyük payları vardır. Her ne kadar ilişkiler Sarp Sınır Kapısında olsa da ticari, kültürel ve turizm ilişkilerinde ağırlık merkezi Trabzon’dur. Başkonsolosluğun burada olması da bu süreci daha da geliştirmektedir. Bu zamana kadar yapmış olduğunuz hizmetlerden dolayı sizlere teşekkür ediyor, yeni görevinizde başarılar diliyorum” dedi.

16 Mayıs’ta Trabzon’dan ayrılacağını ifade eden Başkonsolos Paata Kalandadze ise, “Sizinle birlikte çalışmak benim için büyük bir şerefti. Tüm desteklerinizden ve dostluğunuzdan dolayı sizlere teşekkür ediyorum. Trabzon halkı çok sıcak ve güzel insanlar. Burada yaşadığım sürece onlarla güzel diyaloglar kurduk. Bize karşı gösterdikleri dostluktan dolayı Trabzon halkına da çok teşekkür ediyorum. Bundan sonra da iki ülke arasındaki ilişkilerin daha da gelişeceğine inanıyorum” dedi.

Vali Öz, ziyaretin anısına başkonsolosa Trabzon telkarisinden yapılmış plaket takdim etti.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler