Ağasar'da 120 baş sığır dağıtıldı

 Trabzon’un Şalpazarı İlçesi Sütpınar-Simenli Köyleri Tarımsal Kalkınma Kooperatifi’nin 30 ortağına 4’er baş olmak üzere toplam 120 baş Holstein ırkı gebe düve dağıtımı yapıldı. Trabzon Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ile Şalpazarı Sosyal Yardımla

Ağasar'da 120 baş sığır dağıtıldı

 

Trabzon’un Şalpazarı İlçesi Sütpınar-Simenli Köyleri Tarımsal Kalkınma Kooperatifi’nin 30 ortağına 4’er baş olmak üzere toplam 120 baş Holstein ırkı gebe düve dağıtımı yapıldı. 

Trabzon Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ile Şalpazarı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Başkanlığı tarafından ortaklaşa yürütülen proje ile Kırsal Alanda Sosyal Destek Projesi (KASDEP) kapsamında sosyal güvencesi olmayan ve 3294 sayılı kanun kapsamında olan 30 çiftçi ailesine toplam 120 baş gebe düve dağıtıldı. 

Trabzon Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürü Yaşar Seyis ortakların kooperatife sahip çıkarak görev ve sorumluluklarını yerine getirmelerini istedi. İyi bakım ve besleme şartlarında hayvancılığın daha karlı olacağını ifade eden Seyis projenin hayırlı olması temennisinde bulundu.

Uygulanan proje ile kooperatif ortaklarına ahır, hayvan ve yem kredisi ile süt sağım makinesi verildi. Kredi ortaklara yüzde 0 faizli yani faizsiz olarak kullandırıldı. Ortakların kredi için herhangi bir faiz ödemeyeceği, 2 yıl ödemesiz, daha sonraki yıllarda 6 eşit taksit olmak üzere toplam 8 yılda kredinin geri ödeneceği bildirildi.

Proje ile kırsal alanda yaşayan kooperatif ortaklarının ekonomik, sosyal ve kültürel yönden kalkındırılması, gelir seviyelerinin yükseltilmesi, süt üretiminin ve işlenen süt miktarının arttırılması, hayvancılığın daha ekonomik ve daha karlı olarak yapılması ve köyden kente göçün önlenmesi amaçlanıyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler