Afganlılar Gümüşhane'de Türkçe öğreniyor

Van'da meydan gelen depremin ardından Gümüşhane'ye yerleştirilen Afganlılara yönelik Türkçe kursu açıldı.Gümüşhane Milli Eğitim Müdürü Aktaş: ''Kursumuzda 31 Afgan vatandaşına Türkçe okuma yazma öğretiliyor'' Van'da meydan gelen depremin ardından Gümüşhan

Afganlılar Gümüşhane'de Türkçe öğreniyor

Van'da meydan gelen depremin ardından Gümüşhane'ye yerleştirilen Afganlılara yönelik Türkçe kursu açıldı.

Gümüşhane Milli Eğitim Müdürü Aktaş: ''Kursumuzda 31 Afgan vatandaşına Türkçe okuma yazma öğretiliyor'' 
Van'da meydan gelen depremin ardından Gümüşhane'ye yerleştirilen Afganlılara Türkçe okuma yazma öğretiliyor. 
     
Milli Eğitim Müdürü Hızır Aktaş,yaptığı açıklamada, Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü'nce organize edilen kursun Gümüşhane'de yaşayan Afganlı ailelerin sosyal hayatta daha iyi diyalog kurabilmeleri ve uyumlarını sağlamak amacıyla açıldığını belirtti. 
   
Kursun 128 saat süreceğini ifade eden Aktaş, ''Hafta içi gerçekleştirilen kursumuz, Afgan vatandaşlarının ilimizdeki hayatlarını kolaylaştırmayı amaçlamaktadır'' dedi. 
     
Kursa 31 kişinin katıldığını ifade eden Aktaş, ''Daha önce de bir kurs düzenlemiştik. Bu kursumuza 20 kişi katılmıştı. Böylece toplam 51 Afgan vatandaşına kurs vermiş olacağız. İlimizdeki Afgan ailelerin çocukları da örgün eğitim kurumlarımızda eğitimlerini sürdürüyor. Afgan uyruklu 23 öğrencimiz var'' diye konuştu. 
     
Talep olması halinde yeni kurslar açabileceklerini kaydeden Aktaş, ''Misafirlerimizin talep ettikleri bu kursları, imkanlarımız ölçüsünde vermeye çalışacağız. Başlangıçta kurs biraz tereddütle karşılanmıştı ancak ilk kursla tereddütler giderilmiş oldu'' dedi. 
     
Kursa katılanlardan Abdullah Hemidullah da Türkçe öğrenmekten mutluluk duyduklarını belirterek, ''Gümüşhane Valiliği'ne ve Milli Eğitim Müdürlüğü'ne çok teşekkür ederiz. Bize bu imkanın sağlanmasından dolayı mutluyuz'' diye konuştu. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel