Adı doğduğu ilçede yaşatılacak

 Türk halk müziğinin sevilen seslerinden olan ve 65 yaşında vefat eden usta sanatçı Kamil Sönmez’in adı doğduğu ilçede yaşatılacak.Orduluların gönlünde ayrı bir yere sahip olan Kamil Sönmez’in vefatının ardından Ordulular ve Türkiye büyük hüzün yaşarken,

Adı doğduğu ilçede yaşatılacak

 

Türk halk müziğinin sevilen seslerinden olan ve 65 yaşında vefat eden usta sanatçı Kamil Sönmez’in adı doğduğu ilçede yaşatılacak.

Orduluların gönlünde ayrı bir yere sahip olan Kamil Sönmez’in vefatının ardından Ordulular ve Türkiye büyük hüzün yaşarken, Perşembe Belediye Başkanı Selami Çarkcı, “Kamil ağabeyimizin adını bir çay bahçesine ve projesi hazır olan kent müzesine verdik” dedi.

Çarkcı yaptığı açıklamada, “Kamil Sönmez’i ne kadar anlatsak kelimelere sığmayacak boyuttadır” diyerek şöyle konuştu: “Kamil Sönmez sadece Ordu’da Perşembe’de değil Tüm ülkede ortaya çıktı. Kamil Sönmez her konsere gelişinde veya TV programlarına çıktığında Karadeniz şivesi ile Orduluyum, Vonalıyım(Perşembe) demesi kulaklarımızdan silinmiyor. Kamil Sönmez’in ‘Ben Vonalıyım’ demesi bize her zaman gurur vermiştir. Keşke diğer ünlülerimizde ilçe ve beldelerini de unutmasınlar. 2005 yılında konserlere başladık. 6 yıl boyunca Kamil Sönmez konserlerimize geldi ve yanında da bir sanatçı getirdi. Ücret sorduğumuzda da bize fırça atardı. ‘Bana para teklif ediyorsanız ben gelmem, demek ki beni beğenmiyorsunuz’ derdi. Kamil Sönmez’in rahatsızlığı ile çok üzüldük ve onu her seferinde ziyaret ettik. Vefatından dolayı çok üzüldük ama onu en iyi şekilde uğurladık. Kamil Sönmez’in ismini yaşatmak anlamında Belediye Çay Bahçemizin adını Kamil Sönmez Çay Bahçesi olarak meclis kararı ile değiştirdik. Projesini hazırladığımız Kent Müzesi’nin adını Kamil Sönmez Kent Müzesi olarak değiştirdik. Kamil ağabeyimizin adını yaşatmak için şimdilik iki yere verdik. Bu ismi gelecek kuşaklara ulaştırarak yaşatalım istedik.”

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler