Acı yok "Karagöz" acı yok!...

Rize'nin Çamlıhemşin İlçesi’nde besicilik yapan İsmail Kesici, boğa güreşlerine 76 kilo fazlası nedeniyle katılamayacak olan 'Karagöz' adlı 727 kiloluk boğasını zayıflatmaya çalışıyor. Sabah erkenden boğasını koşturarak güne başlayan Kesici, her gün 24 ki

Acı yok "Karagöz" acı yok!...

Rize'nin Çamlıhemşin İlçesi’nde besicilik yapan İsmail Kesici, boğa güreşlerine 76 kilo fazlası nedeniyle katılamayacak olan 'Karagöz' adlı 727 kiloluk boğasını zayıflatmaya çalışıyor. Sabah erkenden boğasını koşturarak güne başlayan Kesici, her gün 24 kilometre mesafe kat ediyor.

İsmail Kesici, daha önce 4 kez birincilik 2 kez de ikincilik kazanan 727 kilo ağırlığındaki 'Karagöz' adlı boğasını Haziran ayında Ayder Yaylası’nda yapılacak ödüllü boğa güreşlerinde yeniden yarıştırmak istedi. Ancak güreşlere 651 kiloyu aşan boğaların alınmayacağını öğrendi. Kesici, bunun üzerine boğasına diyet programı uygulamaya ve spor yaptırmaya başladı. Sabah 05.00 sıralarında uyanıp yollara düşen Kesici, boğasını koşturarak ve yürüterek günde 24 kilometre mesafe yaptırıyor. Haziran ayı ortalarında yapılacak olan güreşlere kadar boğasına 76 kilo verdirerek 651 kilonun altına düşürmeye çalışan Kesici’nin kendisi de bir haftada 4 kilo verdi.

'GÜREŞLERE KADAR KİLOSU DÜŞER'

Geçen yıl satmaya karar verdiği ancak kıyamadığı boğasının kilo fazlası bulunduğunu ve güreşlere katılamadığını anlatan Kesici, şunları söyledi:

"Kilosu fazla olunca antrenman yaptırıyoruz. 76 kilo fazlası var. Bunu müsabakalara kadar vermesi lazım. Şuanda 727 kilo ve 651 kilonun altına düşmesi lazım. Spor yaptırıyorum. Aç bırakmakla bu hayvan zayıflamaz. Onu dengeli besleyerek ve spor yaptırarak zayıflatıyorum. Böylece hem kasları da güçlü oluyor. Günde 24 kilometre yürüyor ve koşuyoruz. İnşallah güreşlere kadar kilosu düşer. Ben de onunla birlikte zayıflamaya başladım. 6 günde 4 kilo verdim."

Kesici’nin yakını Mustafa Memoğlu, "Kışın beslenen boğalar sporla fazla kilolarını veriyor. Yapılacak olan aslında boğa güreşi değil barışıdır. Biz boğaları güreştirmiyor barıştırıyoruz" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler