Abdullah Gül'e Haber61'le seslendi

Rize’nin Pazar ilçesinde yaşayan Kerem Gündoğdu babasının yaşadığı çaresizlik üzerine sesini Haber61.net ile duyurmaya karar verdi. Rize’nin Pazar ilçesinde yaşayan Haber61 takipçisi Kerem Gündoğdu, babasının Gürcistan’da işlemediği bir suçtan dolayı hapi

Abdullah Gül'e Haber61'le seslendi

Rize’nin Pazar ilçesinde yaşayan Kerem Gündoğdu babasının yaşadığı çaresizlik üzerine sesini Haber61.net ile duyurmaya karar verdi. Rize’nin Pazar ilçesinde yaşayan Haber61 takipçisi Kerem Gündoğdu, babasının Gürcistan’da işlemediği bir suçtan dolayı hapis yattığını iddia etti. Çaresiz kalan Gündoğdu, çareyi Cumhurbaşkanı’na mektup yazmakla buldu. Gündoğdu, Haber61.net’in iletişim sayfasına Cumhurbaşkanı Gül’e yazdığı mektubu gönderdi. İşte Gündoğdu’nun babası için Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e yazdığı o mektup;

“Sayın Cumhurbaşkanım

Ben RİZE Derepazarı İlçesinden kerem GÜNDOĞDU bu mesajı size babam Abdulkadir GÜNDOĞDU için yazıyorum. Babam şu an GÜRCİSTANDA işlemediği bir suçtan dolayı CEZAEVİNDE tutuluyor. Hiç bir şekilde de suçsuzluğunu ispat edemiyoruz. Oradaki avukat ve savcılar bu suçu kabul edeceği taktirde para cezası ile serbest bırakılacağını söylediler bizde, Babam kalp ve hiper tansiyon hastası ve şu anda 2 damarı tıkalı olmasından dolayı onlara inanarak bu şekilde bir an önce oradan çıkıp Türkiye’ye dönebileceğini düşünerek kabul ettik fakat 2 ay oldu ve hala orada. Kalp ilaçlarını bile geçen hafta yani içeri alındıktan 45 gün sonra babama ulaştırabildik biz babamın sağlığından endişe ediyoruz.

Gürcistan’da çeşitli nedenlerden işlemedikleri suçlar üzerlerine yıkılarak ve aynı şekilde bu suçu yapmadıklarını ispat edemedikleri için ceza evinde bulunan onlarca insan bulunuyor. Siz Komşumuz olduğu için sınır kapılarını açtınız fakat buradan oraya turist veya iş için gidenlerin hepsi Gürcistan hükümeti tarafından insan sıfatına bile koyulmayarak sadece para almak maksadıyla çeşitli organize tuzaklar hazırlanarak içeri alınıyorlar ve para karşılığı serbest bırakıyorlar. Kurban Bayramının ikinci günü dün bile 3 kişiyi içeri aldılar. Bu işe artık sizin bir dur demeniz gerekiyor. Başka hiç bir şekilde bu işin son bulacağını düşünmüyoruz.

Babamın suçu olarak da Arkadaşıyla beraber kaldıkları otel odasına polisler baskın yaparak odada arama yapıp bir adet şırınga bulduklarını ve bu şırınganın içerisinde uyuşturucu bulunduğunu iddia ederek polislerin tuttuğu tutanak sonucu Babamın bu maddeyi sattığını yazarak Ceza evine arkadaşının ise bu maddeyi kullandığını tutanağa yazarak 500 lira para cezasıyla serbest bıraktılar. fakat daha önceden de belirttiğim gibi ne babamın nede arkadaşının böyle bir şeyle alakası kesinlikle yoktur. Ama biz bunu kesinlikle ispat edemiyoruz parmak izi bile almadan bunu sen satıyorsun diyerek ceza evine alındı ilaçları verilmedi görüşmemize 65 gün izin verilmedi bugün mahkemesi yapıldı bu suçu kabul etmezsen çıkamazsın dedikleri için kabul ettirildi ve sonradan Baş savcı bizi çağırarak 80.000 lira para cezası ve 6 ay hapis cezası alacağını söyledi.

Kabul etmemiz durumunda ise araştırmaya gireceğini bu araştırmanın çok uzun süreceğini ve gene büyük ihtimalle bizim aleyhimize karar verileceğini hatta böyle olması durumda para cezası olmayacağını 7 ila 14 sene arası hapis cezası alacağı söyleniyor.

Babamın böyle bir uyuşturucu maddeyi değil satmak görse o ortamda bile bulunacak birisi değildir. Biz dinine bağlı İslamı yaşayan, ALLAH korkusunu bilen bir aileyiz. Böyle bir suçla babamı orada tutmalarını biz artık kaldıramıyoruz. Babam orda Annem burada Ağlamaktan gözlerinde yaş kalmadı. Babamla geçen hafta kardeşimin görüşme fırsatı oldu ve babam kardeşime ben biraz daha burada kalırsam benim cesedimi alacaksınız dediğini içerideki doktorun ilgilenmediğini, ortamın çok kötü olduğunu ilaçlarını vermediklerini bildirmiştir.

ALLAH rızası için bu işi sonuçlandırmanızı istiyoruz. ALLAH tan başka sığınacak kapımız kalmadı. Siz de yardımcı olmazsanız bize babamızın cansız bedenini verecekler. Orada değil altı ay daha bir gün kalacak bile takati kalmadı. ALLAH rızası için ilgilenmenizi temenni ediyoruz...

Saygılarımla

Kerem Gündoğdu “

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel