AB'den şike önlemeye 34 milyon Euro

Eğitim, öğretim, gençlik ve spor alanlarında 2014-2020 dönemi için mevcut Hayatboyu Öğrenme ve Gençlik Programları’nın yerine, "Herkes için Erasmus" adı altında tek bir program hazırlayan Avrupa Birliği’nin (AB), yeni hibe programında sporda şiddet ve şik

AB'den şike önlemeye 34 milyon Euro

Eğitim, öğretim, gençlik ve spor alanlarında 2014-2020 dönemi için mevcut Hayatboyu Öğrenme ve Gençlik Programları’nın yerine, "Herkes için Erasmus" adı altında tek bir program hazırlayan Avrupa Birliği’nin (AB), yeni hibe programında sporda şiddet ve şikenin önüne geçebilmek için 34 milyon Euro ayırdığı belirtildi.

Trabzon Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Atatürk Sağlık Meslek Lisesi’nde öğretmenlere yönelik düzenlenen “Erasmus” bilgilendirme toplantısında konuşan proje koordinatörü Süleyman Atasoy, 2014-2020 yılına kadar sürecek olan yeni hibe programında sporda şiddet, şikenin yanı sıra bilişim teknolojilerinin öncelikli projeler arasında yer alacağını vurguladı. Atasoy, AB’nin yeni programla ile ilk kez sporda şiddet ve teşvikin önüne geçebilmek için 2014-2020 dönemi için Spor Eylemi’ne 34 milyon Euro hibe ayrıldığını kaydetti.

Yeni programda desteklenen eylem sayısını 75'ten 11'e düşürerek etkinliğin artırılması, hibelere başvuru kolaylığın sağlanması ve bölünmelerin önüne geçilmesini hedeflendiğini kaydeden Atasosoy, “AB Komisyonu 2007-2013 dönemi için ayrılan bütçeye kıyasla yüzde 70 oranında artış öngörerek 2014-2020 dönemi için 19 milyar Euro’luk bir kaynağı ‘Herkes için Erasmus Programı’na tahsis etmektedir. Yeni program AB 2020 Stratejisi’nin önceliklerini yansıtırken, bireylerin ve toplumun yararlanacağı şekilde insana yatırıma odaklanmaktadır” dedi.

Hibe programının tanıtım toplantısında konuşan Comenius koordinatörü Muhammet Türkmen ise yeni hibe programının sosyal uyumu artırmayı amaçladığını belirterek programın önceki programlarla aynı hedefleri paylaşmakla birlikte Bireylerin Öğrenme Hareketliliği , Yenilikçilik ve İyi Uygulamalar için İşbirliği, Politika Reformu için Destek şeklinde 3 kategori altında gruplandırıldığını hatırlattı.

Türkmen, “Program bütçesinin büyük bir kısmı hareketlilik faaliyetlerine ayrılacaktır. Programın 7 yıllık süre içinde 5 milyon kişiye hareketlilik fırsatı sunması beklenmektedir” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel