9 ülkeden 400 kişi Rize'ye geliyor!

Rize ve Artvin'de geçen yıl ilki gerçekleştirilen Uluslararası Tulum ve Müzik Festivali'nin ikincisinin hazırlıklar tamamlandı. 5-11 Temmuz tarihleri arasında Rize ve Artvin illeri ile bu illere bağlı bazı ilçelerde gerçekleştirilecek dev organizasyonda;

9 ülkeden 400 kişi Rize'ye geliyor!

Rize ve Artvin'de geçen yıl ilki gerçekleştirilen Uluslararası Tulum ve Müzik Festivali'nin ikincisinin hazırlıklar tamamlandı. 5-11 Temmuz tarihleri arasında Rize ve Artvin illeri ile bu illere bağlı bazı ilçelerde gerçekleştirilecek dev organizasyonda; Bulgaristan, Gürcistan, Hırvatistan, Sırbistan, Polonya, Romanya, Slovakya, Macaristan ve Bosna Hersek'ten bölgeye gelecek yaklaşık 400 dansçı kendi ülkelerine özgü halk danslarını festival boyunca Rize ve Artvin illeri ile bu illere bağlı bazı ilçelerde sergileyecekler.

Festival Koordinatörlerinden Tekin Atacan, amaçlarının, Karadeniz yöresine ait tulum enstrümanını dünya ülkelerine tanıtmak ve bu kültüre sahip çıkmak olduğunu belirterek, "Projemize 9 ülkeden 400 kişi katılacak, proje kapsamında 40 görevli çalışacak ve projenin sorunsuz gerçekleştirilmesini sağlayacak" dedi. Bu projeyle farkı kültürlere farklı milletlere ait gençleri ülkemizde toplayarak ülkemizin katılımcı ülkelere daha iyi tanıtmayı amaçladıklarını anlatan Atacan, şöyle konuştu: "Ayrıca, tulum ve müziğin otantik yapısıyla Karadeniz'in vazgeçilmez sevecen misafirperver insanlarını anlatmak yöremizi ve Türkiye'yi dünyaya tanıtmaktır. Bu projenin uluslararası boyutuyla ülkeler arasındaki kültür alışverişini güçlendirmek uluslar arasında kalıcı dostluk ve kardeşlik ilişkileri kurmak projeye katılacak ülkelerin danslarını yarıştırarak müziğini dinleterek hem kültürlerini tanıtma ve hem de diğer kültürleri tanıma imkânı bulmalarını amaçlamaktayız."

Festivalin organizatörü Hakan Güven de yaptığı açıklamada, ilkini geçen yıl düzenledikleri Tulum ve Müzik Festivaline yaklaşık 5 aydır hazırlık çalışmaları ile devam ettiklerini belirterek "Bu yıl 9 ülke bölgemize davet edildi, toplam 400'e yakın turisti ağırlayıp 8 gün Rize merkez başta olup Çayeli, Pazar, Fındıklı, Arhavi ve Murgul ilçelerinde günübirlik konuk edeceğiz."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel