9 ölümlü kazanın acı raporu!

Giresun'un Görele ilçesinde 8 Haziran 2011 tarihinde 9 kişinin ölümü, 33 kişinin de yaralanması ile sonuçlanan trafik kazası ile ilgili Görele Cumhuriyet Savcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında ODTÜ Petrol Araştırma Merkezi tarafından yapılan

9 ölümlü kazanın acı raporu!

Giresun'un Görele ilçesinde 8 Haziran 2011 tarihinde 9 kişinin ölümü, 33 kişinin de yaralanması ile sonuçlanan trafik kazası ile ilgili Görele Cumhuriyet Savcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında ODTÜ Petrol Araştırma Merkezi tarafından yapılan incelemede kaza sonrası yanan otobüste 10 numara yağ ve solvent karışımı tespit edildi.

Edinilen bilgiye göre, Görele Cumhuriyet Savcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında ODTÜ Petrol Araştırma Merkezi'nden gelen uzmanlar, kaza sonrası otobüsün eksoz ve motor aksamından aldıkları numuneleri incelemeye aldılar. Yapılan inceleme sonucunda kaza sonrası yanan otobüste 10 numara yağ ve solvent karışımı tespit edildi. Bu karışımın motorin olarak kullanılması yasak olmasına rağmen otobüste kullanıldığı tespit edildi. Soruşturma kapsamında bu ay sonunda kaza yerinde keşif yapılacağı da öğrenildi.

İstanbul'dan Trabzon istikametine giden Ali Yılmaz yönetimindeki 61 S 0886 plakalı yolcu otobüsü Giresun'un Görele ilçesi Soğuksu Mahallesi'nden geçen çevre yolunda trafik levhalarına çarpmış ve çarpmanın etkisiyle devrilen otobüs alev alev yanmıştı. Kazada 9 kişi ölürken, 33 kişi de yaralanmıştı. Kaza sonrası otobüste 10 numara yağ kullanıldığı ve bu yağın yangına neden olduğu iddia edilmişti.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler