87 yaşında okuma yazma öğrendi

Ordu'da yaşayan 87 yaşındaki Fatma Koçak, gittiği okuma-yazma kursunu başarıyla bitirerek sertifikasını aldı.Ordu'nun Gülyalı ilçesi Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü'nce açılan Birinci Kademe Yetişkin Okuma-Yazma Kursu'na katılanlara başarı belgeleri törenle

87 yaşında okuma yazma öğrendi

Ordu'da yaşayan 87 yaşındaki Fatma Koçak, gittiği okuma-yazma kursunu başarıyla bitirerek sertifikasını aldı.

Ordu'nun Gülyalı ilçesi Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü'nce açılan Birinci Kademe Yetişkin Okuma-Yazma Kursu'na katılanlara başarı belgeleri törenle verildi. Turnasuyu Yatılı Bölge İlköğretim Okulu (YİBO) salonunda düzenlenen törene, başta İl Milli Eğitim Müdürü Yılmaz Uzun olmak üzere ilçe protokolü ve okuma-yazma kursunu başarıyla bitiren 87 kursiyer katıldı.

Törende bir konuşma yapan Gülyalı İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Çulfaz, yaptıkları araştırmada ilçede bin 31 kişinin okuma-yazma bilmediğinin ortaya çıktığını belirtti. Okuma-yazma bilmeyenlerin yüzde 80'ini 60 yaş üzeri ve kadınların oluşturduğunu belirten Çulfaz, "İlk etapta 13 kurs açarak 217 kursiyerimize okuma-yazma öğretilmesine başlandı. Bu kurslardan 6 tanesi bitirildi ve 87 kursiyerimizin okuma-yazma eğitimi tamamlanmıştır. 2011 yılında ise 450 vatandaşımıza daha okuma-yazma eğitimi vermeyi hedefliyoruz. Bu sonucu alırsak Gülyalı ilçemizde okuma-yazma bilmeyenlerin oranı yarıya düşmüş olacaktır" dedi.

Konuşmaların ardından okuma-yazma kursunu başarıyla bitiren Emine Aydın (72) adlı kadın kısa bir konuşma yaptı. Kurslara katılarak okuryazar olduklarını belirten Emine Aydın, "Kimseden yardım almadan okuyor ve yazıyorum. Kendimize güvenimiz arttı. Kendi işimizi kendimiz görüyoruz. Cahil kalmamız ortadan kalktı" diye konuştu.
Kursu başarıyla bitirerek belge almaya hak kazananların belge töreninde en büyük ilgiyi 87 yaşında, 9 çocuk ve 30 torun sahibi Fatma Koçak gördü. Nüfusa geç kaydedildiği için resmi olarak 84 yaşında görülen ancak 87 yaşında olduğunu belirten 'kursun en yaşlı öğrencisi' Fatma nine, "Bizim zamanımızda okul yoktu. Okuma-yazma öğrenemedik. Bugün ise 'az buçuk' biliyorum" dedi.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel