86'lık nine kaderine terk edildi!

Giresun’un Görele ilçesine bağlı Şalaklı köyünde yaşayan ve kendisine bakacak kimsesi olmayan 86 yaşındaki yaşlı kadın soğuk ve rutubetli bir gecekonduda kaderine terk edildi.Şalaklı köyünde yaşayan ve yaklaşık 30 yıl önce eşini kaybeden Hatice Yosma, kom

86'lık nine kaderine terk edildi!

Giresun’un Görele ilçesine bağlı Şalaklı köyünde yaşayan ve kendisine bakacak kimsesi olmayan 86 yaşındaki yaşlı kadın soğuk ve rutubetli bir gecekonduda kaderine terk edildi.


Şalaklı köyünde yaşayan ve yaklaşık 30 yıl önce eşini kaybeden Hatice Yosma, komşularının yardımlarıyla yaşam mücadelesi veriyor. Harabe evde tek başına yatan, yaşanılacak bir ortamı bulunmayan ve evinde kendisine ait olmadığını belirten Yosma, yetkili makamlardan ve hayırseverlerden yardım beklediğini söyledi.


Yaşlılık maaşının dışında hiçbir gelirinin olmadığını belirten Hatice Yosma, “Köy Muhtarı Nabi Ünal’ın Giresun Huzurevi’nde kalmam için 3 ay önce müracaat dilekçesi verdi ama çağıracaklar diye hala bekliyorum” dedi. Yosma, “Şu anda yaşlılık maaşımın dışında herhangi bir gelirim yok. Komşulardan ne gelirse onları yiyorum. Bana bakacak hiç kimsem yok. Kocam vefat edeli 30 yıl geçti. Çocuğum olmadığı için tek başıma kaldım. Yaşımdan ve tek gözümün görmemesinden dolayı dışarı çıkamıyorum. Komşularım bana yiyecek getiriyor. Yarı tok, yarı aç yaşıyorum. Tek başıma bana ait olmayan bu evde yaşam mücadelesi veriyorum” diye konuştu.


Evden dışarı çıkamadığı için resmi evraklarını takip edemediğini belirten Yosma,“Resmi evraklarımı takip edemediğim için, yaşlılık aylığının dışında devletten herhangi bir yardım alamıyorum. Köyümüzün Muhtarı Nabi Ünal, resmi evraklarımı benim adıma takip ediyor. Giresun huzur evine gitmem için uğraş veren muhtar 3 ay önce verdiği dilekçeye henüz bir cevap gelmedi. Yetkililerden yardım bekliyorum” ifadesini kullandı.
Köy Muhtarı Nabi Ünal ise “86 yaşındaki Hatice ninemiz tek katlı bu evde yaşamaya çalışıyor. Biz köylüler olarak gücümüz yettiği oranda yardımcı olmaya çalışıyoruz. Yardım edemediğimiz günlerde aç yattığını biliyoruz. Ben muhtar olarak ne yapmak gerekiyorsa yapmaya çalışıyorum. Benim ricam devletimiz ve yardım sever vatandaşlarımızdan destek bekliyoruz” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel