81 il emniyetine gönderildi..Bunu yapın

 Polis, faili meçhul suçları moleküler genetik incelemeler ile aydınlatacak. İlk aşamada terör olaylarında gözaltına alınan her şüpheliden; kan, tükürük, saç ve tırnak gibi biyolojik örnekler alınacak. Bu örnekler genetik incelemenin ardından daha sonra c

81 il emniyetine gönderildi..Bunu yapın

 

Polis, faili meçhul suçları moleküler genetik incelemeler ile aydınlatacak.
 
İlk aşamada terör olaylarında gözaltına alınan her şüpheliden; kan, tükürük, saç ve tırnak gibi biyolojik örnekler alınacak. Bu örnekler genetik incelemenin ardından daha sonra cinayet, gasp, hırsızlık, tecavüz, cinsel istismar gibi asayiş suçlarında kullanılacak.
 
Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM), terör suçlarının çözülmesinde önemli rol oynayan genetik incelemeleri yaygınlaştırmak için harekete geçti. Terörle Mücadele birimlerine, "Gözaltına alının her şüpheliye rutin olarak genetik inceleme yapın" emri verildi.
 
EGM'ce hazırlanan raporda, modern suç soruşturmalarının temelini teşkil eden "delilden sanığa ulaşma" yönteminde her türlü delilden istifade edilmesinin büyük bir önem taşıdığına dikkat çekildi.
 
FAİLİ MEÇHULLER AYDINLATILDI
 
Polisin mahkeme kararı ile meydana gelen terör olaylarına dönük operasyonlarda gözaltına alınan her şüpheliden aldığı biyolojik örnek uygulamasının 81 ilde genişletilmesine karar verildi.
 
Raporda, "Şüphelilerden alınan biyolojik örneklerin Kriminal Polis Laboratuvarları tarafından faili meçhul olaylarla bağlantıları araştırılıyor. Karşılaştırma sayesinde bazı terör suçları aydınlatıldı" denildi.
 
USUL HALİNE GETİRİN
 
81 İl Emniyeti'ne gönderilen yazıda şöyle denildi: "Suç soruşturmalarının etkin olarak yürütülmesinde, meydana gelen olayların daha kolay ve kısa sürede çözülmesinde ve faili meçhul terör suçlarının aydınlatılmasında veya azaltılmasında olumlu katkılarının olacağı değerlendirilen genetik incelemelerin gözaltına alınan şahıslarla ilgili rutin olarak yapılması ve soruşturmalarda usul haline getirilmesi uygun olacaktır."
 
İÇ BEDEN MUAYENESİ
 
Ceza Muhakemesi Kanunu'nun 75. maddesi ile ilgili yönetmeliği,  bir suça ilişkin delil elde etmek için şüpheli veya sanık üzerinde iç beden muayenesi yapılabilmesi ya da vücuttan biyolojik örnekler alınabilmesine ve bu örnekler üzerinde moleküler genetik inceleme yapılabilmesine imkan tanınıyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel