80 yaşında 4 operasyon geçirdi

Trabzon’da sırt ve göğüs şikayetiyle hastaneye giden 80 yaşındaki Osman Tüzenli, tek seferde açık kalp ameliyatı yöntemiyle 4 operasyon birden geçirdi.  Özel Karadeniz Hastanesi’ne, sırt ve göğüs ağrıları şikayetiyle giden Tüzenli’nin yapılan tetkiklerind

80 yaşında 4 operasyon geçirdi
Trabzon’da sırt ve göğüs şikayetiyle hastaneye giden 80 yaşındaki Osman Tüzenli, tek seferde açık kalp ameliyatı yöntemiyle 4 operasyon birden geçirdi. 
 
Özel Karadeniz Hastanesi’ne, sırt ve göğüs ağrıları şikayetiyle giden Tüzenli’nin yapılan tetkiklerinde aort damarında balonlaşma, doğuştan gelen kalp delikliği ve koroner damarlardaki daralmalar tespit edildi. Uzman operatör doktorlar Emre Cumhur Baykan, Tuncay Erden, Zeydin Acar, Murat Ziyrek, Yavuz Selim Akıntürk ve Öner Kurt’un yaptığı operasyonlarda Osman Tüzenli’nin aort kapağı değiştirildi, aort damarındaki balonlaşmalar nedeniyle yapay damar konuldu. Doğuştan gelen kalp karıncılıkları arasında 1 santimlik delik kapatıldı ve koroner damardaki ciddi daralmalar sebebiyle 3 damara by-pas yapıldı. Özel Karadeniz Hastanesi’nde Kalp Damar Cerrahisi Op. Dr. Tuncay Erden, 80 yaşındaki Osman Tüzenli’nin 2 yıldır giderek artan göğüs ve sırt ağrısı şikayeti ile Özel Karadeniz Hastanesi’ne müracaat ettiğini söyledi.
 
Erden, “Yapılan tetkiklerde aort damarında ileri derecede balonlaşma olduğu, aort kapağında ileri derecede kaçırma olduğu ayrıca doğuştan kalbinde 1 cm’lik delik olduğu ve Koroner Anjio grafikte koroner damarlarda darlık olduğunu saptadık. Ameliyatta hastamızın hem aort damarını değiştirdik bu ameliyatta, aort kapağını değiştirdik. Doğuştan kalbinde olan deliği tamir ettik. Kalbin 3 farklı yerinden 3 damarla koroner by-pas operasyonu aynı seansta yaptık. Hastamızın şu anda durumu oldukça iyi, böyle devam ederse 2-3 gün içinde taburcu edeceğiz. Ameliyat 5 saat civarında sürdü herhangi bir sorunumuz olmadı ameliyatta. Aynı anda bu kadar ameliyatı yapınca ameliyatın riski biraz daha artıyor. Tabi ki hepsini aynı anda yapmamız gerekiyordu” dedi.
 
Bugüne kadar kalbinde bir delik olduğunu bilmediğini söyleyen Osman Tüzenli ise, “Sırt ve bacak ağrılarından gelmiştim. Kalbimde bir sorun olduğunu bilmiyordum. 80 yaşına geldim kalbimde delik olduğunu bile bilmiyordum. Hepsi çalışıyordu. Allah uzun ömür versin doktorlara. Şu anda sağlığım çok iyi, hiçbir sıkıntım yok. Bütün Özel Karadeniz Hastanesi çalışanlarına teşekkür ediyorum” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler