7/24 dolandırıcılık genci bitirdi!

Haber61.Net / Özel Haber : Trabzon adliyesinde dün bir ilk yaşandı. Kendisini sürekli arayarak telefondan rahatsız eden pazarlamacılar hakkında şikayetçi olan Dinçer Akyüz, bunlardan çok bıktım kurtarın beni diyerek isyan etti. 3 sene önce bir sağlık kuru

7/24 dolandırıcılık genci bitirdi!

Haber61.Net / Özel Haber : Trabzon adliyesinde dün bir ilk yaşandı. Kendisini sürekli arayarak telefondan rahatsız eden pazarlamacılar hakkında şikayetçi olan Dinçer Akyüz, bunlardan çok bıktım kurtarın beni diyerek isyan etti. 3 sene önce bir sağlık kuruluşundan Check Up paketi alan Akyüz'ün daha sonra başı dertten hiç kurtulmadı. Sağlık başvurusu sonrası özel şirketten bir yetkilinin sürekli kendisini arayarak para istediğini ifade eden Akyüz, " 7/24 asistanlık hizmetleri adı altında 2012 yılında sesli kayıt yaptırdığımı soylayıp borcu olan 199tl'yı ödemem gerektiğini eğer ödemezsem 400 TL olarak benden faiziyle beraber isteyeceklerini bana söylediler."dedi.

SÜREKLİ SAĞLIK KURULUŞU DİYORLAR

Her gün bir sağlık kuruluşundan aradıklarını ifade eden Akyüz, "  Ayrıca bunlar nar gurup sağlık sirkati ile beraber çalışmaktadır. çünkü oradan da aynı sebeple arandım. fakat sız 2 senedir bu hizmetten yararlanmamışsınız o yüzden sızın mağduriyetinizi gidermek için size  199 TLlik borcu sağlık paketi olan Check Up paketine dönüştürerek 299 TL olarak ödemeniz yapılması halinde herhangi bir şekilde bir daha rahatsız edilmeyeceğiniz garanti edilerek bu para talep edildi. Bu arada son gün ödemeniz için eğer ödemezseniz faiziyle birlikte sizden yasal olarak talep edilecektir denildi. Bu konuşma 23.01.2014 tarihinde gerçekleşmiştir. Tabiî ki bir boşluk mu desek artık düştük ve paketi satın aldık. "ifadelerini kullandı.

POLİS VE YETKİLİLER BİRŞEY YAPAMAYIZ DEDİ.

Akyüz, "Fakat aramayı kesmediler işlem dosya kapama parası 250 TL istendi. Evin güvencede paketi ve ful sistem sigorta paketi değeri olan 1941 TL borç istendi. dolandırıldığımı anladım ve ödeme yapmadım elimde ki faturalı belgeleri 04.04.2014 tarihinde Trabzon İl hakem heyeti tüketici mahkemesine verdim. ödeme borç isteme aramaları kesilmeden aralıksız devam etmektedir bu arada. Bende polisi müracaat ettim kişi ve telefon numaraları hakkında şikayetçi olduğumu söyledim. polisin bizim yapacağımız birşey yok savcılığa şikayet etmediğiniz sürece bizi ilgilendiren bir durum yok söyleyerek bana, " rahatsız ettiklerin de bunlar dolandırıcıların  telefonu yuzlerine kapatmamız gerektiklerini fakat biz yine de bizle araştıracağız."söyleyrek beni karakoldan gönderdiler."dedi.

İSMİ BULDUM HEMEN BAŞ VURDUM

Dolandırıcı şirketi tarafından tehdit edildiğini ileri süren Akyüz, " Bu para talep eden kişiler yasal olarak bize birsey yapamazsınız çünkü biz tamamen yasal bir şirketiz ödeme yapılmadığı taktirde faiziyle birlikte sizden bu ödemeleri alacağız denildi. Ayrıca bizim onayımız olmadan bizzat telefonda yapmamış olduğumuz bir policenın süresini borcu ödemiyorsanız suresini 2018 uzatıyorum denildi. Biz onay vermiyoruz böyle birşeye kardeşim nasıl kafana göre onaylarsın dediğimde biz uzatırız denilmektedir. Bunları telefon numaraları İsim isim hatta Ankara'dan Türkiye genel sağlık merkezinden arayan TC kimlik numarasını güvenmem için veren fakat yanlış veren kandırmak için veren Hüseyin Ergül isminde bir şahıs verdi. Polise bunu üzerine müracaat ta bulundum."dedi.

Haber : Şükrü ÜÇÜNCÜ 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel