7 Arap Büyükelçisi Trabzon'a geldi

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Erşad Hürmüzlü ile birlikte Trabzon’a gelen Kuveyt, Mısır, Tunus, Yemen, Libya, Cezayir, Katar büyükelçileri ve Arap Devletleri Misyonu Büyükelçisi ilk olarak Trabzon Valiliği’ni ziyaret etti. Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak’ın d

7 Arap Büyükelçisi Trabzon'a geldi

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Erşad Hürmüzlü ile birlikte Trabzon’a gelen Kuveyt, Mısır, Tunus, Yemen, Libya, Cezayir, Katar büyükelçileri ve Arap Devletleri Misyonu Büyükelçisi ilk olarak Trabzon Valiliği’ni ziyaret etti. Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak’ın da yer aldığı ziyarette konuşan Vali Dr. Recep Kızılcık, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek “Son 2-3 yıldır Trabzon’a ve Doğu Karadeniz’e özellikle tarihi, kültürel ve medeni geçmişimizin bir olduğu Arap ülkelerinden çok yoğun olarak turist gelmeye başladı. Geçen yıla oranla bu yıl yüzde 35-40 oranında Arap turist sayısında artış yaşandı” dedi.

Heyet adına konuşan Kuveyt Büyükelçisi Abdullah Abdulaziz Al-Duwalkh ise ilk defa Trabzon’a geldiklerini belirterek “Misafirperverliğiniz için teşekkür ediyoruz. Şunun sözünü buradan verebiliriz. Burada gördüğümüz yakınlık ve ilgiyi, ülkelerimize, hükümetlerimize, özel sektörlerimize ve hatta kamu sektörümüze de anlatacağız ve burada yatırım yapmalarını isteyeceğiz” diye konuştu.

Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak ise yaptığı konuşmada “Gönül birliğimiz ve tarihsel dostluğumuz olan ülkelerin büyükelçilerini Trabzon’da ağırlamaktan mutluluk duyuyoruz. Ekonomik ve ticari ilişkiler önemli ama esas ilişki burada yaşanan sevgi, saygı ve manevi değerlerdir. Arap dostlarımızın bize her konuda büyük destekleri olmuştur. Birbirimizden öğreneceğimiz çok şey var. Güçlerimizi birleştirmeliyiz. Barışı ve refahı hedeflemeliyiz” şeklinde konuştu.

Vali Dr. Recep Kızılcık, büyükelçilere ve beraberindeki Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Erşad Hürmüzlü’ye tek tek gümüş telkariden yapılmış fincan takımı hediye etti. Ziyaretin ardından konuk büyükelçiler Trabzon Belediyesi’ne hareket etti.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel