61 projede gelinen son nokta!

Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Ocak ayı olağan meclis toplantısına katılarak '61 Proje'de gelinen son noktayı anlattı. 61 proje ve buna ek olarak yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Trabzo

61 projede gelinen son nokta!

Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Ocak ayı olağan meclis toplantısına katılarak '61 Proje'de gelinen son noktayı anlattı.

61 proje ve buna ek olarak yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, şehrin en önemli dinamiklerinin ve şehri ileriye götüren lokomotifinin sanayici ve işadamları olduğunu söyledi. Trabzon'un 2011'in rakamlarına göre sağlıkta yıldız bir noktaya geldiğini belirterek, turizmde de çok önemli adımlar atıldığını belirtti. Gümrükçüoğlu, eğitimde de çok önemli bir merkez olan Trabzon'un adımları çok iyi atabilmesi halinde lojistikte ve ulaşımda da bölgenin tümü ile ülkeye hizmet verebilir hale gelebileceğini dile getirdi. TÜİK tarafından açıklanan adrese dayalı nüfus sayım sonuçlarına da işaret eden Başkan Gümrükçüoğlu "Trabzon'un nüfusu TÜİK'in son verilerine göre 757 bin. Bu bizim için şu demek, 11 ilin büyükşehir olması için hazırlanan taslağın içişleri komisyonunca çalışılmaya başlanmıştır. Bu yıl içinde Türkiye'deki 11 il Trabzon da dahil olmak üzere büyükşehir statüsüne kavuşacağı tarzda TBMM'den bir kanun çıkacak. Burada 750 bin nüfusunu vazgeçilmez kriter olarak alıyorlar. Bu rakamın altında olmayan şehirler büyükşehir olabilecek. Bu 11 ilden birisi olan Malatya'nın 740 binlerde olan nüfusu dün açıklanan rakamlara göre 757 bin 200 olarak artış sağladı. Trabzon büyükşehir olduğunda en önemli husus altyapı yatırımları ve imar yönünden bir ve bütünlük sağlanacak olmasıdır. Topografyası engebeli bu kentte gelecek nesillere bırakacağımız kendin daha yaşanabilir olması için yasal adımı gerçekleşmiş olacak" dedi.

61 sembolik rakamı ile yaşam şartlarını geliştirme anlamında kamuoyu ile paylaştıkları projelere ilişkin gelinen son aşamalar hakkında bilgi veren Başkan Gümrükçüoğlu, "En önemli proielerden birisi 5 bin kişinin istihdamına yardımcı olmaktı. TÜİK rakamları geçen yıl itibariyle Trabzon'da işlendirilen insan sayısı 8 bin olarak açıklandı. Bu bir arkadaşımızın yanında şoför, garson yada bir kamu kurum kuruluşunda şirket tarafından hizmet satın alınması yoluyla alınan işçiler dahil olmak üzere toplamda 8 bin insan 12 ay süreyle işlendirilmiş durumda. Bunu yine başaran sizlersiniz. 8 bin insanı biz sadece hizmet satın alma yoluyla hastane ya da kamu kurum kuruluşlarında işlendirmiş değiliz. Ama bu rakam bile Trabzon'un ticaret ve sanayiciler açısından ne kadar iyi bir kadroya sahip olduğunu göstermekte" diye konuştu.

TTSO Meclis Başkanı Ali Osman Ulusoy ile Yönetim Kurulu Başkanı M.Suat Hacısalihoğlu, sunumun ardından Başkan Gümrükçüoğlu'na bir plaket takdim ett

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel