"61 proje nerede?"

CHP Ortahisar Belediye Başkan adayı Nazım Özcan ve beraberinde Ortahisar İlçe Belediye Başkanı  Ahmet Kaya CHP Trabzon Seçim Koordinasyon Merkezi’nde bir basın toplantısı düzenledi. Toplantıya, il yöneticileri, kadın kolları, CHP Belediye Meclis Üyesi ada

"61 proje nerede?"

CHP Ortahisar Belediye Başkan adayı Nazım Özcan ve beraberinde Ortahisar İlçe Belediye Başkanı  Ahmet Kaya CHP Trabzon Seçim Koordinasyon Merkezi’nde bir basın toplantısı düzenledi.

 Toplantıya, il yöneticileri, kadın kolları, CHP Belediye Meclis Üyesi aday adayları, çok sayıda partili ve basın mensupları katılım sağladı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan CHP Ortahisar İlçe Başkanı Ahmet Kaya, ülke gündemi ile ilgili açıklamalarda bulundu.   “Allah hiçbir partiyi bu hale düşürmesin” diyen Ortahisar İlçe Başkanı Ahmet Kaya,  sözlerini şöyle sürdürdü: “17 Aralık süreci var Türkiye’de çok acı ve ağır bir tablo olarak bu süreç karşımıza çıktı. Bakanların çocuklarının evlerinden para kasaları çıktı. Böylesi ağır ve utanç verici bir manzarayı Türkiye yaşadı. O tablonun savunulabilecek hiçbir şekilde sahiplenilemeyecek bir tablo olduğunu biliyoruz. Bütün türk milleti biliyor. Ama AK Parti’de siyaset yapanlar güçlerini kaybetmemek uğruna maalesef bu açık gerçeği kapatma ve inkar etme derdine düştüler. Kalktılar buna ‘komplo’ dediler. İktidara geldikleri günden beri aynı şarkıyı söylüyorlar. Türkiye’nin siyasal tarihini hepimiz biliyoruz. Allah hiçbir partiyi bu hale düşürmesin. Gerçekten çok ağır ve utanç verici bir tablo bu tablo. Ancak maalesef aynı duyarlılığı AK Parti kanadında siyaset yapanlarda göremiyoruz”

 

61 PROJE NEREDE?

Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’na  “61 proje” ile ilgili eleştiri oklarını yönelten CHP Ortahisar İlçe Başkanı Ahmet Kaya, “Belediye Başkanımız 2009 yılında 61 proje vaadiyle yola çıktı. Bu vaatlere baktığımız zaman kitapçığın kapağında yer alan Çömlekçi fotoğrafını görürsünüz. Bugün düştükleri duruma baktığımız zaman “Allah kimseyi bu duruma düşürmesin” diyoruz. Yarın bu insanlar sokağa çıkacaklar. Oy isteyecekler. Bu kitapçık herkesin belleğinde. İnsanlar ne diyecekler, “Çömlekçi nerede?, Terminal binası nerede? Teleferik nerede?” diyecekler. Bizim insanımız unutmaz, verilen sözleri takip eder. Şimdi düşünün bir turist bu şehre geldi, eline bu kitapçığı geçirdi. İngilizce bilen birine, “Burası neresidir?” diye sorsa ne yapacağız. Nereye yönlendireceğiz? Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’nun yanına göndereceğiz. Maalesef 2009 yılında verilen sözler burada.  Ama ortada icraat yok” dedi.

ZAHMET EDİP TRABZON SAHİLİNE İNSE MANZARAYI GÖRECEK AMA BİZ FOTOĞRAFLADIK İŞTE TRABZON SAHİLİ BU DURUMDA

CHP Ortahisar Belediye Başkan adayı Nazım Özcan da Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’na sert eleştiriler getirdi.  Trabzon sahilinin ne durumda olduğunu Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’nun zahmet edip incelemediğini belirten Ortahisar Belediye Başkan adayı Nazım Özcan, fotoğraflarla sahilde yaşanan rezaleti gözler önüne serdi.

Asıl şovu Gümrükçüoğlu’nun yaptığını ifade eden Özcan, “Geçen hafta ilçe başkanımız ile birlikte Trabzon’da iki konuda tespitlerde bulunduk ve kamuoyuna bu sorunları deşifre ettik. Bunlardan bir tanesi; Trabzon’da oturan herkesin muzdarip olduğu bir konudur. Trabzon alt yapısının bakımsızlığı ve yenilenmemesi nedeniyle lağım sularının denizle buluştuğu yerlerde birinci derecede deniz kirliliği, daha da önemlisi müthiş bir pis koku hakim. Bu konu ile ilgili ve ikinci bir konu; Gazipaşa Caddesi esnafının bize getirdiği şikayetler üzerine yine açıklamalarımız olmuştu.  Yolun büyük bir kısmı otoparka dönüştürüldü ve orada eskiden boş mağaza görmek imkansızken, şimdi oradaki büyük marketler bile kepenklerini kapatarak buradan kaçtılar. Şimdi belediye başkanımız bize “Şov yapma” diyerek cevap verdi. 

55.jpg

“Biz Trabzon sahilinde derin deşarj sisteminin yanı sıra ön arıtmadan bahsediyoruz” diyen Özcan, konuşmalarını şöyle sürdürdü; “Dere yataklarının, lağım sularıyla birleşerek Trabzon sahiline aktığı ve burada oluşan kokudan insanların rahatsız olduğunu ve çevreyi, doğayı kirlettiğimizi söylüyoruz. Biz bu tespitleri kış mevsiminde yaptık. Ağustos’ta sahilde yürüyenlerimiz bu durumu çok daha iyi bilir. Belediye başkanımız bizim tespitlerimizi “şov” olarak algılıyor. Trabzon sahilinde 30’a yakın kanalizasyonun fotoğraflarını çektik. Zahmet edip kendisi gitmiyor ama biz basın aracılığı ile Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’na Trabzon’un sahilinin ne durumda olduğunu göstermek istiyoruz.  Bizi şov yapmakla suçlamak yerine Gazipaşa’dan aşağıya doğru esnafı dinleyerek Ganita’ya inse bu iki sorunları da çok net görecek. Yoksa gidip derin deşarj sistemi önünde fotoğraf çektirip de “şov yapmasınlar” diyerek asıl şovu kendisinin yaptığını çektiğimiz bu fotoğraflar gözler önüne seriyor. Kaldı ki sayın Gümrükçüoğlu, 5 yıllık bir belediye başkanı olarak kendisine yöneltilen eleştirilere cevap vermek yerine kendinden önceki belediye başkanımız Volkan Canalioğlu’nu suçlayarak “Ona sorsunlar” diyor. Yahu 5 yıldır Trabzon’da belediye Başkanlığı yapıyorsunuz. 5 yılın sonunda “benden önceki belediye başkanına sorsunlar” diyorsa bununda taktirini kamuoyuna bırakıyorum

BU BÜLTEN TRABZON HALKINA HAKARETTİR

61 projede yer alan ama henüz hayata geçirilmeyen Çömlekçi projesi ile ilgili de sert eleştiriler yapan CHP Ortahisar Belediye Başkan adayı Nazım Özcan, “Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu bir bülten hazırlatmış. Bültenin kapak fotoğrafında Çömlekçi var. 2009 yılındaki Çömlekçi fotoğrafı ile 2014 için planladıkları Çömlekçi projesini yan yana koymuşlar. Arkadaşlarımız bugün Çömlekçi’nin son halini fotoğrafladı. Projelerin tamamı vatandaşı kandırmaya yönelik olduğunu görüyoruz. Gördüğünüz gibi Çömlekçi’ye bir tek çivi çakılmamış. Çömlekçi’de yapılan şey zulümdür, vatandaşa hakarettir.  Trabzon halkının aklıyla alay etmektir. Öte yandan billboardlarda Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu’nun “Bu gurur sizin Trabzon” yazılı bir afiş göreceksiniz. Hayvan barınağı yapacaklarmış onun üzerine bu yazıyı yazmışlar. Yani hayvan barınağı yapıp,  “bu gurur sizin Trabzon” diyen bir belediye başkanının düştüğü psikolojiyi anlıyoruz ve ‘Allah bu hale kimseyi düşürmesin’ diyoruz” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel