"4+4+4" Uygulaması Protestosu

 Trabzon'da toplanan bir grup, "4+4+4" kademeli eğitim uygulamasında okula başlama yaşının 72 aydan 66 aya düşürülmesinin protesto etti. Meydan Parkı'ndaki Atatürk Alanı'nda bir araya gelen KESK ve Eğitim-Sen üyeleri, "4+4+4" kademeli eğitim uygulamasında

"4+4+4" Uygulaması Protestosu

 

Trabzon'da toplanan bir grup, "4+4+4" kademeli eğitim uygulamasında okula başlama yaşının 72 aydan 66 aya düşürülmesinin protesto etti.

 

Meydan Parkı'ndaki Atatürk Alanı'nda bir araya gelen KESK ve Eğitim-Sen üyeleri, "4+4+4" kademeli eğitim uygulamasında okula başlama yaşının 72 aydan 66 aya düşürülmesine tepki göstermek amacıyla çeşitli dövizler açıp sloganlar attı.

 

KESK Dönem Sözcüsü ve Eğitim-Sen Trabzon Şube başkanı Muhammet İkinci, grup adına yaptığı basın açıklamasında, 2012-2013 Eğitim Öğretim yılında başlaması düşünülen "4+4+4" kademeli eğitim uygulamasında okula başlama yaşının 72 aydan 60-66 ay aralığına çekileceğini söyledi.

 

Türkiye'de ilköğretime başlama yaşının 72 ay olarak yıllardır uygulandığını ve hiçbir sorun yaşanmadığını söyleyen İkinci, " Bu nedenle okula başlama yaşı 6 olarak devam etmeli, okul öncesi eğitim zorunlu hale getirilerek fiziksel ve zihinsel açıdan sağlıklı nesiller yetiştirilmesi için çalışılmalıdır" dedi.

 

Gruptakiler, basın açıklaması sonrası dağıldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel