400 tonluk kaya vız gelir Rizeli'ye

Rize'nin Gündoğdu Beldesi'nde, yerinden hareket ettiği için belediye ekiplerince önlem amacıyla çelik halatlarla ağaçlara bağlanan yaklaşık 400 tonluk kaya kütlesi, kullanılan özel bir toz yardımıyla yumuşatılarak kırıldı.Ağaca bağlı çelik halatların çözü

400 tonluk kaya vız gelir Rizeli'ye

Rize'nin Gündoğdu Beldesi'nde, yerinden hareket ettiği için belediye ekiplerince önlem amacıyla çelik halatlarla ağaçlara bağlanan yaklaşık 400 tonluk kaya kütlesi, kullanılan özel bir toz yardımıyla yumuşatılarak kırıldı.

Ağaca bağlı çelik halatların çözülmesi sonrasında da ikiye bölünen kayanın büyük parçası krikoyla kaldırıldı, vatandaşlar tarafından itilerek yamaçtan aşağıya yuvarlandı. Gündoğdu Belediye Başkan Vekili Saffet Kopuz, kayanın daha önce büyük bir bölümünün kırıldığını söyledi.

Kopuz, "İkiye bölünen kayanın büyük bölümünü yamaçtan aşağıya yuvarladık. Şu anda sorun çözüldü ve herhangi bir tehlike kalmadı. Biz de halk da rahatladı" dedi. Mahalle sakinleri de rahat bir nefes aldıklarını söyledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel