40 Yıla bedel proje

Trabzon’da yürütülen en büyük içme suyu projelerinden biri olan ve 5 belediyenin 40 yıllık içme suyunu karşılayacak olan ‘Vakfıkebir İçmesuyu ve Arıtma Tesisi’nin 3 ay sonra bitirilmesi planlanıyor. Tesis ödeneği 30 milyon TL iken, Çevre ve Şehircilik Bak

40 Yıla bedel proje

Trabzon’da yürütülen en büyük içme suyu projelerinden biri olan ve 5 belediyenin 40 yıllık içme suyunu karşılayacak olan ‘Vakfıkebir İçmesuyu ve Arıtma Tesisi’nin 3 ay sonra bitirilmesi planlanıyor. Tesis ödeneği 30 milyon TL iken, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’ın katkılarıyla 10 milyon TL ilave ödenekle 40 milyon TL’ye çıkarılan tesis ödeneğinin yüzde 75’i hibe, yüzde 25’inin ise kredi şeklinde finanse edildiği öğrenildi. Trabzon İli’ne bağlı Vakfıkebir, Beşikdüzü, Çarşıbaşı ve Yalıköy Belediyelerinin ve Giresun’un Eynesil İlçesi’nde  yaşayan toplam 42 bin 826 kişinin içme suyunu karşılayacak olan tesis saniyede 500 litre su üretebilecek kapasitede inşa edildi.

 ASLAN PAYI VAKFIKEBİR’E

Proje ile ilgili bilgiler veren İlbank A.Ş. Trabzon Bölge Müdürü Şükrü Aygar, İlban A.Ş.’nin Trabzon’da gerçekleştirdiği en büyük yatırımın ‘Vakfıkebir İçmesuyu ve Arıtma Tesisi’ olduğunu söyledi.

Aygar, "Tesis 5 tane belediyemizin geleceğe dönük 30-40 yıl içme suyunu karşılayacak bir tesis. Bu belediyelerimiz Vakfıkebir, Beşikdüzü, Çarşıbaşı, Yalı- köy, Trabzon belediyeleri, bunların yanında Giresun İli’nin Eynesil Belediyesi bu tesisten su alacak. Yaklaşık 30 milyonluk bir yatırım yapıldı. Bu projenin yüzde 95 gerçekleştirildi. Çevre ve Şehircilik Bakanı Sayın Erdoğan Bayraktar’ın katkılarıyla 10 milyonluk ilave ödenek tahsis edildi. Bu proje yaklaşık 40 milyon TL civarında sonuçlanacak. Bölgemiz için çok önemli bir tesis. Yaklaşık 3 ay içerisinde bitirmeyi planlıyoruz” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler