35 milyon liralık eğitim yatırımı

 Gümüşhane İl Milli Eğitim Müdürü Hızır Aktaş, İl Genel Meclisi’nin Mayıs ayı toplantılarına katılarak ilde devam eden yatırımları paylaştı. Aktaş, Gümüşhane’de yıllara sari 35 milyon liralık yatırımı takip ettiklerini söyledi.  İl Genel Meclisinin Meclis

35 milyon liralık eğitim yatırımı

 

Gümüşhane İl Milli Eğitim Müdürü Hızır Aktaş, İl Genel Meclisi’nin Mayıs ayı toplantılarına katılarak ilde devam eden yatırımları paylaştı. Aktaş, Gümüşhane’de yıllara sari 35 milyon liralık yatırımı takip ettiklerini söyledi. 
 
İl Genel Meclisinin Meclis Başkanı Sebahattin Çobanoğlu başkanlığında yapılan ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ekrem Akdoğan’ın da katıldığı Mayıs ayı toplantıları devam ediyor.
 
İl Özel İdaresinin 2012 yılının kesin hesabı hakkındaki teklifin Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edilmesinin ardından İl Milli Eğitim Müdürü Hızır Aktaş, İl Genel Meclisi üyelerine yaklaşık bir yıldır görev yaptığı Gümüşhane’de kurumuna ait yatırım ve diğer çalışmaları hakkında bilgi verdi.
 
Aktaş, Gümüşhane’de devlet imkanlarıyla gelen yatırımların en rantabl şekilde kullanımı ve en hızlı şekilde hizmete dönüştürülmesi noktasında gayretlerinin sürdüğünü belirterek, Milli Eğitim Bakanlığı ve İl Özel İdaresi kaynakları ile yıllara sari olarak toplamda 35 milyona yakın bir yatırımı takip ettiklerini söyledi.
 
Bu yıl ağırlıklı olarak okullarda geniş çaplı bir onarım çalışması başlattıklarını ve önümüzdeki eğitim öğretim yılı başına kadar bu çalışmaların tamamlanacağını kaydeden Aktaş, ayrıca kent merkezindeki liselerin mantolama ve doğalgaz dönüşüm işlerini de bu yıl bitirmeyi planladıklarını söyledi.
 
Mahkemelik durumda olan Aysın Rafet Ataç ve Yusuf Çiftçioğlu okullarının son durumlarını da paylaşan Aktaş, inşaatı başlayan İmam Hatip Lisesinin dersliklerinin bu yıl tamamlanması halinde Gazipaşa Ortaokulunda devam eden ikili eğitimin sonlandırılacağını da sözlerine ekledi.
 
Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) ile ilgili kamuoyunda intihale sebebiyet verecek şekilde bir algı ve açıklamaların olduğunu ifade eden Aktaş, bununla ilgili meclis üyelerine şu bilgileri verdi: “Gümüşhane’de yüzde 66 meslek lisesi, yüzde 34 civarında da akademik liseye sahip bir ildir.
 
Dolasıyla YGS, LYS gibi akademik sınav sisteminde meslek liselerimiz kendi bünyesinde yüzde 60’lık genel lise programı görüyor. Sınava girdiğinde bu öğrenci okulda muhatap oldukları derslerin yüzde 60’ı ile karşılaşıyor. Meslek lisesi yüzde 60’lık bir enerji sarfiyatı var, genel ve akademik liselerin ise yüzde 100’lük bir enerji sarfiyatı var. Bunları eşit mütalaa ettiğimiz zaman bir eşitsizlik söz konusudur. Bu bağlamda meslek liselerini çıkardığımızda ilimizdeki durum gayet güzel bir noktadır. Gümüşhane’ye sosyal bilimler lisesi kazandırmak için herkesten destek bekliyoruz.”
 
Gümüşhane İl Genel Meclisi Başkanı Sebahattin Çobanoğlu da Aktaş’a verdiği bilgilerden ötürü teşekkür ederek, İl Özel İdaresinin her yıl gerçekleşen bütçesinin yüzde 20’lik bölümünün Milli Eğitim faaliyetlerine destek amacı ile ayrıldığını, 2013 yılı için ayrılan ödenek miktarının 2 milyon 769 bin 276 lira olduğunu belirtti ve eğitime desteklerinin hız kesmeden devam edeceğini söyledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel