35. Kafkasör Kültür, Turizm ve Sanat Festivali yapıldı

 Artvin'de bu yıl 35'incisi düzenlenen Kafkasör Kültür, Turizm ve Sanat Festivali, boğa güreşleri ile tamamlandı.Geleneksel Boğa Güreşlerini Yaşatma ve Yaylalarını Koruma Derneği'nin, Kafkasör Yaylası'nda düzenlediği boğa güreşlerinde büyükorta, başaltı v

35. Kafkasör Kültür, Turizm ve Sanat Festivali yapıldı

 Artvin'de bu yıl 35'incisi düzenlenen Kafkasör Kültür, Turizm ve Sanat Festivali, boğa güreşleri ile tamamlandı.

Geleneksel Boğa Güreşlerini Yaşatma ve Yaylalarını Koruma Derneği'nin, Kafkasör Yaylası'nda düzenlediği boğa güreşlerinde büyükorta, başaltı ve başboğa kategorilerinde 55 boğa arenada kıyasıya güreşti.

Yer yer sağanak yağış altında gerçekleştirilen güreşlerde büyükorta kategorisi finalinde boğa sahipleri arasında çıkan kısa süreli gerginlik sırasında bir vatandaş baygınlık geçirdi. 

Güreşler sonunda başboğa kategorisinde Seçkin Kurt'a ait 'Aslan' isimli boğa, başaltı kategorisinde Burhan Yılmaz'a ait 'Şahin' isimli boğa ve büyükorta kategorisinde Muhammed Kesici'ye ait 'Karagöz' isimli boğa birinci oldu.

Birincilik elde eden boğa sahiplerine toplamda 44 bin lira para ödülü verildi.

Güreşleri, Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe, AK Parti Milletvekili İsrafil Kışla, İl Jandarma Komutanı Albay Mustafa Çelik, Emniyet Müdürü Alaattin Akbaş, İl Kültür ve Turizm Müdürü Hüseyin Ateş, davetliler ve çok sayıda vatandaş izledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel