34 Yıl sonra diploma aldılar

Karadeniz Teknik Üniversitesi  (KTÜ) Orman Fakültesinin 78 kuşağı öğrencileri, 34 yıl sonra da olsa diplomalarına kavuştular.Orman Mühendisi olan ve Trabzon Orman Bölge Müdürlüğünde görev yapan  Alaettin Çakır ve Osman Kalay’ın yanı sıra 78 mezunu 30 isim

34 Yıl sonra diploma aldılar

Karadeniz Teknik Üniversitesi  (KTÜ) Orman Fakültesinin 78 kuşağı öğrencileri, 34 yıl sonra da olsa diplomalarına kavuştular.

Orman Mühendisi olan ve Trabzon Orman Bölge Müdürlüğünde görev yapan  Alaettin Çakır ve Osman Kalay’ın yanı sıra 78 mezunu 30 isim yıllar sonra da olsa çeşitli nedenlerle  bir türlü fırsat bulup alamadıkları diplomalarına kavuşmak için,bir araya geldiler.

 Yurt dışından ve yurt içinde  uzun süren çalışmalar sonucu  ,Trabzon’da buluşturulan dönemin  30 öğrencisi, hem anılarını tazelerken ,hem de duygusal anlar yaşadılar.

KTÜ Orman Fakültesinin o dönemdeki sıra arkadaşları, yıllar sonra bir araya gelerek,Fakültelerine gittiler. Burada cübbelerini, keplerini giyen 78 mezunu 30 mühendis  mevcut dekan ve bölümdeki öğretim görevlilerinin ellerinden diplomalarını alarak keplerini 34 yıl sonra havaya fırlattılar.

Bir çoğunun eşleriyle birlikte  geldiği diploma törenine  öncülük  eden KTÜ Rektör yardımcılarından Prof.Dr.Selahattin Köse, Orman Fakültesi dekanı Prof.Dr. Emin Zeki Başkent, dekan yardımcısı  Salih Terzioğlu,bölümün eski dekanlarından Zafer Cemal Özkan,Orman Fakültesi bölüm başkanı Prof.Dr.İbrahim Durna ve Prof.Dr. Mustafa Var törende hazır bulundular.

Duygusal anların yaşandığı törende, bir çok arkadaşın o yıllarda fırsat bulup diplomalarını alamayan mezunlar doyasıya hasret giderdiler.

Almanya ve İran’dan gelen öğrencilerinde bulunduğu 78 kuşağının, Orman Fakültesi Öğrencileri 1980 ile 1984 yılları arısında diplomalarını hak etmelerine rağmen, o günkü şartlarda değişik nedenlere alamamış,sadece geçici bir belge alarak, yeni meslek hayatlarına başlamışlardı.ktu.20120505144602.jpg

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel