30 dönümlük alan yok oldu

İkizce’de dün akşam başlayan yangın kısa sürede büyüdü. Henüz neden çıktığı belirlenemeyen yangın rüzgarın da etkisi ile çok geniş alana yayıldı. Yol olmadığı için itfaiye ve arasözle müdahale edilemedi. Sert esen rüzgarla ormanın büyük bir bölümüne yayıl

30 dönümlük alan yok oldu

İkizce’de dün akşam başlayan yangın kısa sürede büyüdü. Henüz neden çıktığı belirlenemeyen yangın rüzgarın da etkisi ile çok geniş alana yayıldı. Yol olmadığı için itfaiye ve arasözle müdahale edilemedi. Sert esen rüzgarla ormanın büyük bir bölümüne yayılan yangın, orman muhafaza memurları, köylüler ve askerler tarafından kazma kürekle söndürülmeye çalışıldı. Yaklaşık 3 saatte kontrol altına alınan yangında meşe ve kızılağaçtan oluşan 30 dönümlük ormanlık alan yandı.

Yangın söndürme çalışmalarına katılan Kervansaray Köyü Muhtarı Durmuş İbiç, “Yol olmadığı için insan gücü ile müdahale edildi. Kazma ve kürekle, taşıma suyla yangını kontrol altına almaya çalıştık” dedi.

Yangının çıkış nedeninin belirlenmesi konusunda çalışmalara sürüyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler