3 Yaşındaki çocuğun çekmediği çile kalmadı!

 Trabzon’da geçen yıl şiddetli karın ağrısı çeken 3 yaşındaki Abdulkadir Koç ailesi tarafından önce aile hekimine getirildi. Hekim küçük çocuğu tam teşekküllü Araklı Devlet Hastanesine sevk etti. Burada ağırları için bir ilaç verilen Abdulkadir evine gönd

3 Yaşındaki çocuğun çekmediği çile kalmadı!

 

Trabzon’da geçen yıl şiddetli karın ağrısı çeken 3 yaşındaki Abdulkadir Koç ailesi tarafından önce aile hekimine getirildi. Hekim küçük çocuğu tam teşekküllü Araklı Devlet Hastanesine sevk etti. Burada ağırları için bir ilaç verilen Abdulkadir evine gönderildi. Ağırılar şiddetli devam edince aile soluğu KTÜ Tıp Fakültesi Hastanesi’nde aldı. Burada da tahlil yapılmayan çocuğa ağrı kesici verilerek eve gönderildi. Bunun üzerine aile özel hastaneye getirdikleri çocuklarına yaptırdıkları inceleme midesinin üzerinde15 cm kist olduğunu tespit etti. 
 
Talihsiz çocuğa mide kanseri teşhisi konuldu  
Yaşanan bu gelişmeler sonrasında küçük Abdulkadir’i ailesi Ankara’ya getirterek ameliyat ettirdi. Ameliyatla 15 cm’lik parça alındı. Küçük çocuk kemoterapi tedavisi görmeye başladı. Koç ailesi çocuklarının kemoterapisinin Trabzon’a görmelerini talep edince, doktoru bir ilaç protokolü hazırlayıp çocuğu KTÜ Tıp Fakültesi’ne sevk etti. Ancak geldiğinde sorunlar tekrar başladı. Ailenin iddiasına göre hastane Küçük çocuk sıra kemoterapi tedavisi konusunda sıkıntılar çıkarttı. 
 
Çocuklarının derdine düştüklerini belirten baba İlker Koç,  “Teşhis koyamadılar, şimdi de niye geldiniz diyorlar. Ankara’da parasız kaldığımız için Trabzon’a geldik. Burada da bize hor davranıyorlar. Kendi hastaları olmadığımız için bizimle ilgilenmiyorlar. Oğluma verilen ilaç protokolüne uymuyorlar. Hastane müdürüne şikayet etti. Doktorlar kötü muamele yapıyorlar. Oğlumun ellerini çürüttüler, günlerce canı yandı. Kendilerine neden böyle yaptın diye sorunca hakaret ettiler. Ben de hasta haklarına şikayet ettim. Ama hiçbir şey değişmedi.” dedi.  

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler