2.5 ay var ama Trabzon'da hazırlıklar başladı!

Kurban Bayramı hazırlıklarına 2,5 önceden başlayan Sürmene'deki bıçak fabrikaları, stok üretimleriyle yoğun talebi karşılamaya çalışacak.Sürmene'de üretilen, kaliteli ve keskinliği ile dünyaca ünlü bıçaklar her yıl daha çok rağbet görüyor. İlçede 2,5 asır

2.5 ay var ama Trabzon'da hazırlıklar başladı!

Kurban Bayramı hazırlıklarına 2,5 önceden başlayan Sürmene'deki bıçak fabrikaları, stok üretimleriyle yoğun talebi karşılamaya çalışacak.

Sürmene'de üretilen, kaliteli ve keskinliği ile dünyaca ünlü bıçaklar her yıl daha çok rağbet görüyor. İlçede 2,5 asır önce tamamen el işçiliği ile başlayan bıçak üretimi şimdilerde modern fabrikalarda sürdürülüyor.

Sürmene Bıçakçılık ve Tıbbi Aletler Sanayi AŞ (SÜRBISA) Genel Müdürü Bülent Karalı, bıçağın üretiminde ham çeliğin ana madde olduğunu belirterek, "Çeliğin sertleşmesinin ardından fazla olan bölümleri alınıyor ve yüzeyi temizleniyor. Bilemenin ardından bıçağın sapı yapılıyor ve lazerle üzerine markası yazılıyor. Bu çalışmalarda dikkat ve özen çok önemli. Çünkü bizim için yaptığımız her ürünün aynı kalitede olması lazım" dedi.

Kurban Bayramı dolayısıyla bıçak satışlarında artış yaşandığını belirten Karalı, şunları kaydetti:

"Kaliteli ürün almak isteyenler Sürmene bıçaklarını tercih ediyor. Fiyatımız piyasaya göre yüksek ama ömür boyu garanti imkanı sunuyoruz. Kaliteden taviz vermeden üretim yapmaya çalışıyoruz. Şu anda yoğun şekilde Kurban Bayramı'na hazırlığımız var. Kurban Bayramı öncesi yoğun talebi ancak üretimi artırarak karşılayabiliyoruz. Kasap, mutfak ve doğrama bıçakları çeşitlerinde yoğun üretim yaparak, stokluyoruz.  Günlük bıçak üretimimiz 4 ile 6 bin arasında oluyor. Değişik boyutlarda 72 çeşit bıçağımız var."

ÜRETİMİ İKİ KATINA ÇIKARDIK!

Günlük üretimle Kurban Bayramı taleplerini karşılamanın mümkün olmadığını anlatan Karalı, "Kurban Bayramı için olan yoğun satışları ancak üretimi artırarak karşılayabiliyoruz. Çünkü Kurban Bayramı'nda çok ciddi derecede bir satış oluyor ve bunu günlük üretimimizle karşılamak mümkün değil. Bunun yanı sıra yurt dışından da talepler var. Ürün gönderdiğimiz ülkelerin başında Almanya ve Polonya geliyor. İstanbul'daki bayilerimiz aracılığıyla Balkan ülkeleri ve Kuzey Afrika'ya dahi ürün gönderiyoruz" diye konuştu.

Karalı, Sürmene bıçağının ününün, aynı zamanda taklitlerini de artırdığını belirterek, ürünün üzerindeki logo ve isimlere dikkat edilmesi uyarısında bulundu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel