24. Ulusal Patoloji Kongresi Trabzon'da

Patoloji Dernekleri Federasyonu ve Anadolu Patoloji Derneği işbirliği ile bugün Karadeniz Teknik Üniversitesi (Ktü) Prof. Dr. Osman Turan Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen "24. Ulusal Patoloji Kongresi"nde basın toplantısı düzenlendi. Basın toplantı

24. Ulusal Patoloji Kongresi Trabzon'da
Patoloji Dernekleri Federasyonu ve Anadolu Patoloji Derneği işbirliği ile bugün Karadeniz Teknik Üniversitesi (Ktü) Prof. Dr. Osman Turan Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen "24. Ulusal Patoloji Kongresi"nde basın toplantısı düzenlendi.
 
Basın toplantısında konuşan Patoloji Dernekleri Federasyonu Üyesi Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Patoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Erdener Özer, Türkiye'de 2002 yılında yüz binde 133 olan kanser görülme sıklığı, 2012 yılında yüz binde 266'ya yükseldiğini söyledi. Kanserler arasında akciğer kanserinin başı çektiğini belirten Özer "Kanser son 40 yılda ölüm nedenleri arasında 4. sıradan, kalp ve damar hastalıklarından sonra 2. sıraya yükseldi.
 
TUİK verilerine göre 2002 yılında 175 bin kayıtlı ölümün 25 bin kadarında ölüm nedeni kanserden. 2002 yılında yüzde 14 olan bu oran 2012 yılında yüzde 18 olmuş durumda. Yine akciğer kanseri kansere bağlı ölüm nedeni olarak ilk sırada yer alıyor. Türkiye Cumhuriyeti devleti olarak 2012 yılında kanser ilaçları için yaklaşık 457 milyon lira ödedik. Bu rakam Sağlık Bakanlığı'nın yıllık bütçesinin neredeyse beşte birine denk geliyor" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel