24 saat kesintisiz horon oynama...

Ankara Rize Dernekleri Federasyonu tarafından düzenlenen Rize Günleri Etkinliği, Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı'nın katılımıyla başladı.4 gün sürecek etkinlikte Rize'nin yöresel ürünleri sergilenecek.Rize Dernekleri Federasyonu tarafından düzenlen

24 saat kesintisiz horon oynama...

Ankara Rize Dernekleri Federasyonu tarafından düzenlenen Rize Günleri Etkinliği, Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı'nın katılımıyla başladı.4 gün sürecek etkinlikte Rize'nin yöresel ürünleri sergilenecek.

Rize Dernekleri Federasyonu tarafından düzenlenen Rize Günleri Etkinliği, Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı'nın katılımıyla başladı. 
 
4 gün sürecek etkinlikte Rize'nin yöresel ürünleri sergilenirken, 24 saat kesintisiz horon oynama rekoru da kırılacak.
 
Ankara Rize Dernekleri Federasyonu tarafından organize edilen '4. Rize Günleri' Atatürk Kültür Merkezi'nde başladı. 'Çayın Başkenti Başkentte' sloganıyla yürütülen programa, Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Danıştay Başkanı Hüseyin karakullukçu, AK Parti Trabzon Milletvekili Faruk Özak, Zonguldak Milletvekili Köksal Toptan, Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak ve çok sayıda Rizeli katıldı.
 
Bakan Yazıcı etkinlik öncesi oyun ekibiyle birlikte horon oynadı. Ardından törenin açılış konuşmasını yapan Yazıcı, şehirlerin tanıtımı için gerçekleştirilen etkinliklerin önemli olduğunu vurgulayarak, Türkiye'nin en uzun tüneli olacak Ovit Tüneli'nden bahsetti. 2015 yılının sonunda tünelin biteceğini bildiren Yazıcı, "Bu tünel Doğu Karadeniz'i İç Anadolu'ya, Kafkaslara bağlayacak" dedi.
 
Karadeniz'in simgesi olan horon oyununa ilişkin de bilgiler veren Yazıcı, "Horonda ayağını yere vururken sertliği, el ele tutuşurken samimiyeti ortaya koyuyorsunuz" diye konuştu. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü mesajını da veren Yazıcı, ticaret ve sanayide çalışan kadın sayısını artırmak istediklerini dile getirdi.
 
Rize Etkinlikleri kapsamında yöresel ürünlerin sergilendiği stantları gezen Bakan Yazıcı, eşi Selma Yazıcı ile katıldığı etkinlikte esnafla sohbet etti. Stantları dolaşan Yazıcı'ya bir de Çaykur Rizespor atkısı hediye edildi.
 
Rize günleri etkinlikler kapsamında 24 saat sürecek horon denemesinde kemençe, tulum ve armonika eşliğinde yapılıyor. Bin kişinin katılımı ile gerçekleşecek rekor denemesine katılan ekiplere bir de sertifikası verilecek. Etkinlik boyunca Rize çayı misafirlere ücretsiz dağıtılıyor.
 
Etkinlik, 8-11 Mart 2013 tarihleri arasında devam edecek.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel