230 Öğrenci alınacak

Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesine özel yetenek sınavı ile 230 öğrenci alınacak.  Aday olacakların 2014 YGS’nin her hangi bir puan türünden en az 140 puan almış olması gerekiyor. Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi (ÖSYS) kılavuzu ile her ha

230 Öğrenci alınacak
Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesine özel yetenek sınavı ile 230 öğrenci alınacak. 
 
Aday olacakların 2014 YGS’nin her hangi bir puan türünden en az 140 puan almış olması gerekiyor. Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi (ÖSYS) kılavuzu ile her hangi bir yükseköğretim kurumuna kayıt hakkı kazanan adaylar veya diğer üniversitelerin yaptığı özel yetenek sınavlarına katılan adaylar da başvuru yapabiliyor. Sahne sanatları-oyunculuk sanat dalına başvuracak adayların doğum tarihlerinin 1991 ve daha yukarı olması zorunlu tutuluyor. 
 
Form dilekçe dosya (kayıt sırasında adaya 100.- TL karşılığında verilecek), 2014 yılı YGS sonuç belgesinin fotokopisi, lise diploması fotokopisi,  2 adet 4,5x6 ebadında fotoğraf, nüfus cüzdanı fotokopisi ile en az 3 bölüme başvuracak adayların, sınava girerken yanlarında nüfus cüzdanı, ehliyet, pasaport ve sınav giriş belgesi bulundurması gerekiyor. 
 
Ön kayıt işlemleri  plastik sanatlar- sahne sanatları (resim. grafik. heykel, geleneksel Türk el sanatları, seramik) 18-24 Ağustos, müzik bilimleri bölümü 18-26 Ağustos tarihleri arasında Güzel Sanatlar Fakültesinde yapılacak.
 
Sınavlar plastik sanatlar- sahne sanatları (resim, grafik, heykel, geleneksel Türk el sanatları, seramik) 25-27 Ağustos, müzik bilimleri bölümü 27-29 Ağustos  tarihleri arasında Güzel Sanatlar Fakültesinde olacak.
 
Özel yetenek sınavı ile öğrenci alınacak bölümler şunlar;
 
"Geleneksel Türk El Sanatları 40, Grafik 20, Heykel 15, Müzik Bilimleri Bölümü 30, Müzik Bilimleri Bölümü (İkinci Öğretim) 30, Resim Bölümü 30, Resim Bölümü (ikinci öğretim) 30, Sahne Sanatları Bölümü 20, Seramik Bölümü 10."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel