21. yüzyılda otostoplu eğitim

Haber61.Net / Kampüs - Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Deniz Bilimleri Fakültesi Gemi İnşaatı ve Gemi Makineleri Mühendisliği öğrencileri ulaşım sıkıntısı yaşıyor.Sürmene ilçesi Çamburnu mevkiinde bulunan okulun öğrencileri ders sonunda evlerine geri

21. yüzyılda otostoplu eğitim

Haber61.Net / Kampüs - Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Deniz Bilimleri Fakültesi Gemi İnşaatı ve Gemi Makineleri Mühendisliği öğrencileri ulaşım sıkıntısı yaşıyor.

Sürmene ilçesi Çamburnu mevkiinde bulunan okulun öğrencileri ders sonunda evlerine geri dönmek istediklerinde okulun  ön kısmında bulunan karayolunda otostop çekerek evlerine gitmeye çalıyor.

Birde bu fakültede okuyan öğrenciler laboratuara gitmek için 50 KM uzaklıkta KTÜ Merkez Kampüse gitmek zorunda kalıyorlar. Öğrencilerin bu çileli eğitim yolu bununla da bitmiyor.

Yol kenarında beklemeleri trafikte doğacak her türlü tehlikeyi de beraberinde getiriyor. Öğrenciler, "İkinci sınıftan itibaren merkez kampüste bulunan makine mühendisliği bölümünde ders almaktadırlar. Bölümümüzün bulunduğu yerleşkeden dolayı ana kampüste olan hiçbir sosyal ve kültürel aktiviteye katılamamaktayız. Bu sebeplerden ötürü alınan derslerden verim en alt seviye inmektedir. Bütün bunlardan dolayıdır ki bölümümüzün ana kampüste uygun ve var olan binalara taşınmasını istiyoruz. Akçabattan gelen arkadaşlarımız var. Ortalama bir öğrencinin günlük yolda harcadığı vakit 3 saattir. Dolmuş parası günlük 4+4 toplam 8 liradır" dedi.

Haber61.Net haber merkezi Üniversite öğrencilerinin tüm sorunlarını dile getirebilmesi ve etkinliklerini duyura bilmesi için Haber61.Net/Kampüs uygulaması başlatmıştır. Eğer sizde Üniversite öğrencisi iseniz bizlere ulaşa bilirsiniz.... 

ktu.gif

ktu2.gif

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel