21 yıl sonra Kaçkar'ın zirvesinde

Dünyaca tanınmış Türk dağcı Tunç Fındık 21 yıl aradan sonra yeniden Kaçkar Dağları'nın zirvesine tırmandı. Dağcılık sporundaki başarıları ile dünyada adından söz ettiren Türk dağcı Tunç Fındık 21 yıl aradan sonra yeniden Kaçkar'a gelip 3 bin 937 metre yük

21 yıl sonra Kaçkar'ın zirvesinde
Dünyaca tanınmış Türk dağcı Tunç Fındık 21 yıl aradan sonra yeniden Kaçkar Dağları'nın zirvesine tırmandı.
 
Dağcılık sporundaki başarıları ile dünyada adından söz ettiren Türk dağcı Tunç Fındık 21 yıl aradan sonra yeniden Kaçkar'a gelip 3 bin 937 metre yükseklikteki Kaçkar'a zirve tırmanışı yaptı. Fındık, burada yaptığı açıklamada Pakistan'da yer alan Nangapar Bat Dağı tırmanışı esnasında yaşanan terör saldırısını değerlendirerek, "Günümüz dünyasında terörle artık her yerde karşılaşabiliyoruz. Pakistanda da bu tür tehlikeler dağcıların gündeminde. Dikkat etmek gerek. Pakistan sınırları içinde yer alan dağlara tekrar tırmanışa gideceğim" dedi.
 
Fındık, tırmanış sırasında kaza geçiren ve 7 aydır komada bulunan Rizeli dağcı Mehmet Şahin'i de hastanede ziyaret etti. Fındık 21 yıl aradan sonra gerçekleştirdiği Kaçkar tırmanışını Şahin'e armağan ettiklerini söyledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel