2014 yılının ilk meclis toplantısı yapıldı

Trabzon Belediye Meclisi 2014 yılının ilk toplantısını Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu başkanlığında gerçekleştirdi. Başkan Gümrükçüoğlu toplantının açılışında yaptıkları çalışmalar hakkında meclis üyelerine bilgi verdi.Başkan Gümrük

2014 yılının ilk meclis toplantısı yapıldı

Trabzon Belediye Meclisi 2014 yılının ilk toplantısını Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu başkanlığında gerçekleştirdi. Başkan Gümrükçüoğlu toplantının açılışında yaptıkları çalışmalar hakkında meclis üyelerine bilgi verdi.

Başkan Gümrükçüoğlu 2014 yılı asfalt sezonunu 192 bin ton asfaltla rekor kırarak kapattıklarını ifade ederek” Trabzon Belediyesi olarak 2013 yılı asfalt sezonunu bu yıl 150 bin ton olarak belirlemiş, gelen talepler ve ihtiyaçlar doğrultusunda bu hedefi daha sonra 180 bin ton çıkartmıştık. Arkadaşlarımızın fedakar çalışanları ve üstün gayretleri ile birlikte 2013 yılında toplam 192 bin ton asfalt üretimi ve serilmesini gerçekleştirerek sezonu rekorla kapattık” ifadelerini kullandı.

“Herkes için Ulaşılabilir Trabzon” PROJESİ EN İYİ ÜÇÜNCÜ PROJE SEÇİLDİ

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın engelli vatandaşlarımızın hayatlarını kolaylaştırmak için düzenlemiş olduğu proje yarışmasında “Herkes için Ulaşılabilir Trabzon” projesi ile üçüncü seçildiklerini ifade eden Gümrükçüoğlu, “‘Herkes için Ulaşılabilir Trabzon’ projesi Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından 472 proje arasından en iyi üçüncü proje olarak seçildi. Projenin protokolü 30 Aralık 2013 Pazartesi günü itibariyle Trabzon Valiliği ile imzalandı. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından engellilerin toplumsal yaşama tam ve eşit olarak katılabilmeleri ve yapılı çevrenin engelsiz hale getirilmesi amacıyla örnek uygulamalarla erişebilirliğinin pilot alan çalışması yapılan kentin tamamına ve diğer kentlere yaygınlaştırılmasına katkıda bulunmak üzere hazırlanan, ‘Ulaşılabilirlik Destek Projesi’ (UDEP) 2013 yılında uygulanmak üzere Haziran-Temmuz aylarında tekliflere açılmıştı. Teklif çağrılarına Belediyeler, İl Özel İdareleri, Kaymakamlıklar ve muhtarlıklar 472 adet proje ile başvurdu. Pilot alanları kapsayan projeler, UDEP 2013’ün amaçlarına uygunlukları, pilot alanların özellikleri, bölge için örnek oluşturabilme durumları, projenin sürdürülebilirliği gibi ölçütler doğrultusunda değerlendirildi. Bu projeler arasında 12 proje uygulanmaya değer bulunurken, Trabzon Belediyesi’nin hazırlamış olduğu ‘Herkes için Ulaşılabilir Trabzon’ projesi en iyi üçüncü proje oldu. Projenin tanıtımı önümüzdeki günlerde düzenlenecek programla kamuoyu ile paylaşılacak.” şeklinde konuştu.

ocak-meclisi.jpg

SPOR TEMALI PARK HIZLA DEVAM EDİYOR

Üniversite Mahallesinde yapımı devam eden Spor Temalı park ve Barışçı Sokak parkı hakkında meclis üyelerine bilgi veren Gümrükçüoğlu, “Şehir genelinde yaptığımız parklar ve çocuk oyun alanları ile vatandaşlara rahat ve ferah ortamlarda dinlenme imkânı sunuyoruz. 2009 yılından bugüne kadar 22 adet park ve dinlenme alanı yaparak kente kazandırmanın yanında Belediye imar planında park ve yeşil alan olarak ayrılan yerlerde park yapımını sürdürüyoruz. Üniversite Mahallesi'nde 5 bin 600 metre kare alanda yapımı devam eden spor temalı parkın yanında yine aynı mahallede Barışçı Sokak'ta yeni parkın yapımı hızla devam ediyor. Spor Temalı Park'ın içerisinde çocuk oyun alanı, koşu pisti, spor alanları, kapalı otopark, kapalı spor salonu (kapalı spor salonunun içerisinde iki adet jimnastik salonu ve bir adet squash solunu) piknik alanı ve kafeterya bulunuyor.

Üniversite Mahallesi Barışçı Sokak'ta 2 bin 700 m2 alan üzerinde yapılan parkta ise dinlenme alanları oyun grupları ve yeşil alanlar bulunuyor.

Öte yandan 2009 yılından itibaren yeniden yapılan semt ve çocuk parkı sayısı 22 olurken 70 adet çocuk parkı da yenilenerek çağdaş bir görünüme kavuşturuldu.” dedi.

TRABZON KONAĞI'NIN YAPIMINA BAŞLANDI

Taşıdıkları sorumluluk gereği 2009 yerel seçimleri öncesi halka vaat ettikleri projeleri bir bir hayata geçirdiklerini belirten Başkan Gümrükçüoğlu, ” '61 Proje' vaadi içerisinde yer alan bir projenin daha yapımına başladık. Konaklar Mahallesi'nde planlanan ve tamamlandığında çok yönlü olarak hizmet verecek Trabzon Konağı’nın yapımına başlandı. 2 bodrum kat, zemin kat ve 1 normal kattan oluşan Trabzon Konağının taban alanı 318 metre kare. Toplam inşaat alanı bin 273 m2 olacak kent konağında 3 adet spor salonu, çocuk oyun odası, dikiş nakış, müzik, bilgisayar ve resim atölyeleri bulunuyor. Engelsiz özelliği de bulunan Trabzon Konağı'nın yapım süresi ihale şartnamesinde 300 gün olarak belirlendi” şeklinde konuştu.

VATANDAŞLARA KOLAYLIK

Kentin değişik noktalarına yerleştirilen Takkartmatikler sayesinde vatandaşlarımız günün her saatinde anonim Takkart alabileceklerini ve dolum yapabileceklerini belirten Gümrükçüoğlu, “Vatandaşlarımızın belediye otobüslerine binmeleri için kullandıkları TAKKART hizmeti için yeni bir uygulamaya daha imza attık. Vatandaşların TAKKART alabildikleri ve dolum yapabildikleri belediye merkez hizmet binası ve kart dolum ve satış bayileri dışında yeni bir uygulama başlattık. İlk etapta kentin dört ayrı noktasına yerleştirdiği Takkartmatik sayesinde vatandaşlar TAKKART’larının dolumunu ve kart alımını otomatik olarak yapabilecekler. İlk etapta Kaşüstü Kanuni Hastanesi, Meydan Parkı’na, Tıp Fakültesi önü ve Trabzon Lisesi’nin önüne Takkartmatik yerleştirildi. PTT merkez binası önü  ise Takkartmatik yerleştirme için gerekli çalışmalar sürdürülüyor. TAKKART hizmetlerini yürüten yüklenici firma tarafından şartname gereği koyulan bu cihazlardan nakit para karşılığı yeni anonim kart alınabiliyor, yeni veya mevcut kartlara yine nakit para karşılığı dolum yapılabiliyor. Her dolum esnasında mevcut bakiye, makineye verilen kağıt paranın tutarı ve dolumdan sonraki yeni bakiye kullanıcıya bildiriyor. Yeni kart olarak sadece anonim kart alınabiliyor, ancak vatandaşın elindeki mevcut kart tipi ne olursa olsun  (öğrenci, öğretmen vs) bunlara dolum yapılabiliyor. İfadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel